Στο γεωθερμικό πεδίο Συκιών η Γενική Γραμματέας


Επιτόπια επίσκεψη στο βεβαιωμένο Γεωθερμικό Πεδίο Συκιών Άρτας πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά συνοδευόμενη από το Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά Στάθη Γιαννούλη, τον υποψήφιο δήμαρχο Άρτας Χρήστο Τσιρογιάννη, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Συκιών.


Η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε την περιοχή προκειμένου να έχει εικόνα των ορίων που εκτείνεται το γεωθερμικό πεδίο καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως είναι γνωστό, προωθεί την αξιοποίηση του με την προκήρυξη διαγωνισμού για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων εκμετάλλευσης ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη και λήγει στις 8 Απριλίου. Μάλιστα, σε παλαιότερη συνάντηση που είχε στο γραφείο της με το δήμαρχο εκείνος είχε επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με την κατάθεση καινοτόμου πρότασης.

Η κα. Ευταξά στην επιτόπια επίσκεψή της επανέλαβε και προς τους τοπικούς συμβούλους πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει θέσει μεταξύ άλλων ως πρωταρχικό της στόχο την άμεση αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Συκιών Άρτας ικανοποιώντας από τη μια, ένα πάγιο αίτημα των φορέων και κατοίκων της περιοχής και από την άλλη, κάνοντας πράξη τους στόχους και τις προτεραιότητες της κυβέρνηση για την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ζήτησε μάλιστα τη συνεργασία όλων προκειμένου τάχιστα να προωθηθεί η δημιουργία του Γεωθερμικού Πεδίου που θα συμβάλει τα μέγιστα στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, την απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας καθώς η αξιοποίηση της γεωθερμίας ενδείκνυται για χρήσεις που αφορούν στη θέρμανση θερμοκηπίων, την ιχθυοκαλλιέργεια, την αντιπαγετική προστασία, την κάλυψη θερμικών αναγκών πτηνοτροφικών μονάδων, τη θέρμανση οικισμών καθώς και τον ιαματικό τουρισμό.

ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Γενική Γραμματέας κατά την παραμονή της στην Άρτα επισκέφθηκε τα γραφεία των υπηρεσιών (Διοίκησης, Δασαρχείου) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Συναντήθηκε με τους Διευθυντές και τους υπαλλήλους, τους ευχαρίστησε για τη μέχρι τώρα συνεργασία, συζήτησε μαζί τους ζητήματα που τους απασχολούν, καθώς και πως η λειτουργία των υπηρεσιών μπορεί να καταστεί αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη με τελικό αποδέκτη τον ίδιο τον πολίτη. Με τον προϊστάμενο του δασαρχείου επισκέφθηκαν το οικόπεδο στο λόφο Περάνθης όπου μελετάται η μεταφορά των δασικών υπηρεσιών σε προκάτ κατασκευές.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ