Επίσκεψη Τσιρογιάννη στο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Άρτας


« Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Θα διεκδικήσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να γίνουν έργα απαραίτητα στο Δήμο» 

Στα πλαίσια του συνεχόμενου κύκλου επαφών του Χρήστου Τσιρογιάννη με τους φορείς της Άρτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους, επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών του Νομού μας, του οποίου και είναι μέλος. 


Ο κος Τσιρογιάννης άκουσε προσεχτικά τις προτάσεις των Μηχανικών για την ανάπτυξη της περιοχής και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα όσα λέμε σήμερα είναι η απόδειξη γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με την πολιτική. Και βάζω και τον εαυτό μου σ’ αυτό. Όσο πιο πολύ ενδιαφερθούμε για τα κοινά και όσοι περισσότεροι ασχοληθούμε με τη διακυβέρνησή του τόπου μας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε.

Η συμμετοχή μας λοιπόν είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Με συνολική δουλειά θα έχουμε αποτελέσματα. Πρέπει να δουλέψουμε με θέληση, οργάνωση και έμπνευση για τα μικρά και μεγάλα που μας απασχολούν. Εμείς με αυτό το σκεπτικό μπήκαμε στον αγώνα των δημοτικών εκλογών και έτσι θα συνεχίσουμε».

Από την πλευρά του Συλλόγου επισημάνθηκε πως πρέπει το Συμβούλιο Δημόσιων Έργων της Περιφέρειας να συνεδριάζει και στην Άρτα και όχι συνέχεια στα Ιωάννινα, προκειμένου να διευκολύνονται τα μέλη του συλλόγου και να διεκπεραιώνονται πιο γρήγορα οι υποθέσεις τους. Μεταφέρθηκαν ακόμη αιτήματα του κλάδου που ακόμη δεν έχουν επιλυθεί.

Έγινε λόγος για ελλιπή στελέχωση της υπηρεσίας Πολεοδομίας σε διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό, καθώς και για ανεπάρκεια χώρων γραφείων για την ανάπτυξη της εν λόγω υπηρεσίας. Επίσης επισημάνθηκαν η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της μελέτης οριοθέτησης της κοίτης του Αράχθου, η αξιοποίηση όλων των δημοτικών κτιρίων και γενικά της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, καθώς και η αποκέντρωση των υπηρεσιών του Δήμου.

Τονίσθηκαν η επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της Άρτας και στο κέντρο αλλά και περιφερειακά της πόλης, η σωστή χρήση των πεζοδρόμων, η προώθηση του ποδηλάτου και η εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης για τον εξωραϊσμό και των καθορισμό των χώρων των πλατειών.

Αναφορά έγινε και για την προστασία του Αμβρακικού, όπου θα πρέπει να κατασκευαστούν στην νέα προγραμματική περίοδο οι βιολογικοί καθαρισμοί των οικισμών Χαλκιάδων-Καλαμιάς-Ρόκκα, Γραμμενίτσας-Βλαχερνών, Ανέζας-Καλογερικού-Ψαθοτοπίου και Λιμίνης-Γλυκορίζου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος αφού τους ευχαρίστησε για τη φιλοξενία σημείωσε πως γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο και δεσμεύτηκε ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να γίνουν έργα απαραίτητα στο Δήμο.

«Είμαι πεπεισμένος ότι με τη βοήθεια όλων των φορέων της περιοχής είτε μέσα από τις προτάσεις τους είτε με τη συνεργασία τους στην υλοποίησή τους, θα βελτιώνεται η αποδοτικότητα της κάθε δημοτικής υπηρεσίας ενώ ταυτόχρονα θα εξυπηρετείται καλύτερα ο δημότης στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Προτεραιότητά μας ο πολίτης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης