Περίπου 1.000.000 Ελληνες θα λάβουν το ποσό των 500 ευρώ


Η περιβόητη συμφωνία με την τρόικα έκλεισε και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι περίπου 1.000.000 Ελληνες θα πάρουν κατά μέσο όρο το ποσό των 500 ευρώ! 

Δηλαδή τόσο κοστολογήθηκαν από τους εκπροσώπους των δανειστών μας οι θυσίες μας.


Πάνω από 500.000.000 θα δοθούν αμέσως σε 1.000.000 πολίτες με βάση εισοδηματικά κριτήρια και στους ενστόλους με μηνιαίο μισθό κάτω των 1.500 ευρώ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ανακοινώνοντας την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Εκείνο που προκαλεί απορία είναι γιατί επί μία εβδομάδα η τρόικα δεν συμφωνούσε και ξαφνικά συμφώνησε χθες. Τι ήταν αυτό που την έκανε να αλλάξει γνώμη; Ποια είδους δέσμευση δόθηκε από ελληνικής πλευράς;

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη η κυβέρνηση προχωρεί στη διανομή μέρους του υπερβάλλοντος πρωτογενούς πλεονάσματος. 


Ειδικότερα:
1. Διανομή ποσού άνω των 500.000.000 ευρώ άμεσα σε φτωχούς και ενστόλους.
2. Ειδική μέριμνα για αστέγους με τη διάθεση 20.000.000 ευρώ στις υπηρεσίες στέγασης, εστίασης κ.λπ. «Σε λίγες ημέρες θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα για τους αστέγους» είπε ο κ. Σαμαράς.
3. Από 1η Ιουλίου μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές σε εργοδότες και εργαζομένους.
4. Το 2014 θα διατεθεί για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών επιπλέον ποσό ύψους ενός δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό των αποπληρωμών να ανέλθει στα 2,8 δισ. ευρώ.
 

Με αυτά τα δεδομένα προκύπτει το συμπέρασμα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 συνολικά εκτιμάται σε περίπου 2,9 δισ. Ευρώ.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς κατέληξε λέγοντας: «Τα φτερά μας, λένε, τα κολλάει κάποιος άλλος στους ώμους μας. Βγαίνουν όμως από την ψυχή μας και θα σηκώσουμε και πάλι ψηλά την Ελλάδα».
madata.gr
Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ