Smartphone που αυτοκαταστρέφεται


Η εταιρεία Boeing, κολοσσός στο χώρο της κατασκευής αεροσκαφών, ανακοίνωσε ότι δημιούργησε το πρώτο έξυπνο κινητό τηλέφωνο που έχει τη δυνατότητα να... αυτοκαταστρέφεται, προκειμένου να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του, σύμφωνα με το BBC.


Σε περίπτωση που η συσκευή «αντιληφθεί» ότι επίκειται παραβίασή της από οποιουδήποτε είδους λογισμικό, αυτόματα, διαγράφει όλα τα προσωπικά δεδομένα που έχει αποθηκευμένα και τίθεται σε κατάσταση μη λειτουργίας.

Η συσκευή έχει την ονομασία Black και παρουσιάστηκε επίσημα κατά τη διάρκεια της έκθεσης Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο στοχεύει σε κοινό προερχόμενο κυρίως από τον επιχειρηματικό κόσμο, που ανησυχεί ιδιαίτερα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του.

Έως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί πότε η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στο κοινό ούτε το κόστος απόκτησής της. Για την κατασκευή της απαιτήθηκαν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, 36 μήνες και «τρέχει» με λογισμικό Android της Google, προσαρμοσμένο με ειδικές τροποποιήσεις ασφαλείας από το τεχνικό επιτελείο της Boeing.


 real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ