Bloomberg: Νέο ρεκόρ στον τουρισμό για την Ελλάδα το 2014


«Οι αγορές δείχνουν θετικά, ενθαρρυντικά σημάδια»

Νέο ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει φέτος ο τουρισμός στην Ελλάδα, εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης.



«Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2014 θα είναι ένα ακόμη έτος ρεκόρ», προσθέτοντας ότι «σχεδόν όλες οι παραδοσιακές και οι νέες αγορές δείχνουν θετικά, ενθαρρυντικά σημάδια». Ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα εφέτος θα φθάσει τα 18,5 εκατομμύρια έναντι 17,9 εκατομμύρια το 2013 και τα έσοδα θα φθάσουν τα 13 δισ. ευρώ, δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης στο πρακτορείο Bloomberg.

Το δημοσίευμα του Bloomberg σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει αποκαλέσει την τουριστική βιομηχανία της χώρας «την πρώτη ατμομηχανή που ξεκίνησε και άρχισε να βγάζει την οικονομία μας έξω από την επώδυνη εξαετή ύφεση». Ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι εάν η Ελλάδα επιτύχει τον στόχο 24 εκατομμυρίων επισκεπτών έως το 2021, το ΑΕΠ της θα αυξηθεί κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες και θα δημιουργηθούν 300.000 θέσεις εργασίας.

Οι μακροχρόνιοι στόχοι για τον τουρισμό βασίζονται στην υπόθεση της πολιτικής σταθερότητας της χώρας, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. «Η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και η επίτευξη των άλλων εθνικών στόχων μας ελπίζουμε ότι θα διασφαλίσει πως οι στόχοι για το 2021 θα επιτευχθούν και θα υπερκερασθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει επίσης να κάνει επενδύσεις, κυρίως σε υποδομές, ύψους 3,3 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Οι προκρατήσεις δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να αναμένει φέτος περισσότερους τουρίστες από τη Γερμανία και τη Γαλλία και μία αύξηση 10% των επισκεπτών από τη Βρετανία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΣΕΤΕ. 
 
Ο κ. Ανδρεάδης είπε ότι ο ΣΕΤΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την προώθηση κοινών πρωτοβουλιών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στον τουριστικό τομέα, προσθέτοντας ότι τα μουσεία και άλλοι αρχαιολογικοί τόποι πρέπει να παραμείνουν υπό κρατική προστασία. 
 
newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ