ΗΠΕΙΡΟΣ: Από την Τρίτη απαγορεύεται το κάπνισμα...


Από την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, ενεργοποιούνται από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου, οι διατάξεις του Νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και στα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σε εφαρμογή εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Ήδη έχουν συσταθεί κλιμάκια ελέγχου κατά Περιφερειακή Ενότητα, τα οποία θα αποτελούνται από δύο επόπτες Δημόσιας Υγείας και έναν Αστυνομικό που θα ορίζεται από την Υπηρεσία του. Έργο των κλιμακίων είναι η διενέργεια ελέγχων σε όλους τους δημόσιους χώρους και σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 


Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, επισημαίνει στους υπεύθυνους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ότι πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση του χώρου με τα απαγορευτικά σήματα του καπνίσματος, τόσο στην είσοδο, όσο και εντός του καταστήματος, στη μη ύπαρξη σταχτοδοχείου, στην ύπαρξη θεωρημένου βιβλίου αναφοράς για την καταγραφή του ελέγχου και των αποτελεσμάτων αυτού. 


Όσον αφορά τα νοσηλευτικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κάπνισμα απαγορεύεται και στους ακάλυπτους χώρους, στους οποίους περιλαμβάνονται οι ταράτσες, τα αίθρια, οι εξώστες καθώς και οι λοιποί υπαίθριοι και ημιυπαίθριοι χώροι κλπ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ