Άρθρο καταπέλτης για την ισχυρή κυρία που γονάτισε την Ελλάδα

 
«Δεν ξέρω τι σκέφτεται η Κριστίν Λαγκάρντ όταν έρχεται στην Ελλάδα. Μάλλον κάτι διαφορετικό από αυτό που αντικρίζω εγώ. Έτσι κι αλλιώς, κάποιος που λαμβάνει αφορολόγητο μισθό 500.000 δολαρίων… που μεταφέρεται με λιμουζίνες και διαμένει σε πεντάστερα ξενοδοχεία, ενδεχομένως να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα».

Τα ανωτέρω «πύρινα» λόγια ανήκουν σε έναν νεαρό αρθογράφο του βρετανικού «Guardian», ελληνικής καταγωγής, τον Άλεξ Ανδρέου. Στο εκτενές άρθρο του, ο Άλεξ Ανδρέου αντιπαραθέτει τις εικόνες που βλέπει ο ίδιος στην πατρίδα του με εκείνες που αντικρίζει η «ισχυρή κυρία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η πεντάστερη πραγματικότητα των αξιωματούχων»


Στο άρθρο-καταπέλτη που φιλοξενείται από τον «Guardian» o κ. Ανδρέου από τη Μύκονο κάνει λόγο για μία «πεντάστερη πραγματικότητα» των γεγονότων, με τη ματιά των αξιωματούχων που ζουν εκτός των συνόρων της χώρας μας.

«Μάλλον επισκέπτες όπως η Λαγκάρντ δεν έχει τύχει να δουν τις μαυροφορεμένες ηλικιωμένες γυναίκες, που μοιάζουν με αρχαία ελληνική χορωδία, αργά το βράδυ να ψάχνουν σε κάδους απορριμμάτων για να βρουν λίγη τροφή, όταν τα ρολά των σούπερ μάρκετ έχουν πέσει. Ή δεν έχει τύχει να δουν χιλιάδες πολίτες να κάνουν ουρές κάθε μέρα για να λάβουν πακέτα βοήθειας από τους "Γιατρούς του Κόσμου", ή τους ναρκομανείς που τριγυρίζουν στους δρόμους, ή ακόμα και ολόκληρες οικογένειες τυλιγμένες σε υπνόσακους να προσπαθούν να ζεσταθούν στον δρόμο» σημειώνει ο αρθρογράφος.

«Η δική μου πραγματικότητα»

Το άρθρο του Ανδρέου, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πολιτικό-πραγματιστικό, μιλά για την αλήθεια που πηγάζει μέσα από την εμπειρία του καθημερινού Έλληνα βιοπαλαιστή, για την υπό κατάργηση μεσαία τάξη και για τη νέα κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από την παρούσα οικονομική κατάσταση στη χώρα μας.

Παραθέτει την έρευνα που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από το περιοδικό «Lancet», η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «μας αποκαλύπτει μία διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν της επικεφαλής του ΔΝΤ».

«Στην έρευνα αναφέρονται τα καταστροφικά αποτελέσματα που επιφέρουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας στην υγεία των πολιτών ενός έθνους… Τουλάχιστον 800.000 Έλληνες έχουν μείνει ανασφάλιστοι, αυξήθηκαν τα κρούσματα του HIV, όπως και τα ποσοστά αυτοκτονιών, ενώ απεγνωσμένοι γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους» επισημαίνει.

Για όλα τα παραπάνω ο νεαρός αρθρογράφος κατηγορεί την Κριστίν Λαγκάρντ ότι εθελοτυφλεί, μιλώντας για πρωτογενές πλεόνασμα, για απλά νούμερα, ενώ την ίδια ώρα ο κόσμος υποφέρει.

Ο Άλεξ Ανδρέου επιτίθεται ακόμη στη Λαγκάρντ και ό,τι η ίδια αντιπροσωπεύει, κάνοντας λόγο για την ιδιαιτερότητα των Ελλήνων λόγω της ψυχοσύνθεσής τους και της ιστορίας τους, την οποία η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ τυγχάνει να μην καταλαβαίνει ή να γνωρίζει.

«Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι η Λαγκάρντ συγκρίνει την Ελλάδα του παρόντος με την Ελλάδα του 1943;» διερωτάται και συνεχίζει:

«Το 1943 η Ελλάδα ήταν εν μέσω της τετραετούς κατοχής από τους Ναζί, μια περίοδο κατά την οποία η χώρα θρήνησε τον θάνατο του 10% του πληθυσμού της. Μόνο ο μεγάλος λιμός της Αθήνας κόστισε τη ζωή σε 300.000 ανθρώπους τον χειμώνα του 1942».

Καταλήγοντας, αναφέρεται στο «φαινόμενο Χρυσή Αυγή». «Είναι τα σχόλια αυτά αποτέλεσμα τεράστιας απερισκεψίας ή υποκρύπτουν ένα βαθύτερο, άσχημο, μήνυμα ότι η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα όταν βρίσκεται υπό ξένη κατοχή; Ένα είναι σίγουρο: ότι παίζουν το παιχνίδι φασιστικών οργανώσεων, όπως η Χρυσή Αυγή, με το σήμα που τάχα δεν φέρει τη σβάστικα, με τον χαιρετισμό που… δεν είναι και τόσο ναζιστικός και με τους βουλευτές που δεν είναι και… τόσο εγκληματίες» τονίζει.
madata.gr - Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ