Με την βοήθεια των γονιών τους ζουν οι μισοί Ιταλοί


Με την οικονομική βοήθεια των γωνιών του ζει το 51% των Ιταλών κάτω των 34 ετών σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ixe η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti. 


Επιπλέον το 75% των νέων οι οποίοι ζουν με τους γονείς τους προσπαθούν να τους βοηθήσουν αναλαμβάνοντας μικροδουλειές, θελήματα και επισκευές στο σπίτι, το 76% ασχολείται με τα καθημερινά ψώνια και το 73% μαγειρεύει.

Το 23% του δείγματος δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμο να εργαστεί στον καθαρισμό των δρόμων, το 27% ως εποχικός υπάλληλος σε τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης ή/και πληροφόρησης (call center) και το 36% να εργασθεί σε εταιρία ταχείας παράδοσης δεμάτων. 


Το 44% των Ιταλών νέων στην διάρκεια του 2013 ανέφερε ότι δεν έστειλε ούτε ένα βιογραφικό. Κατά μέσο όρο όσοι αναζήτησαν εργασία απέστειλαν είκοσι βιογραφικά σημειώματα.

Το 31% δεν γνωρίζει το όνομα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, το 30% το όνομα της προέδρου της βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, ενώ το 37% αγνοεί ότι ο πρόεδρος της γερουσίας είναι ο Πιέτρο Γκράσο.


www.sofokleousin.gr
madata.gr - Αθανασία Ν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ