Συνελήφθη στην Κύπρο η εν διαστάσει σύζυγος του ιδιοκτήτη του Σκορπιού, Ριμπολόβλεφ


Ο ιδιοκτήτης του "Σκορπιου" και μεγαλομέτοχος στην τράπεζα Κύπρου, κατήγγειλε τη γυναίκα του για κλοπή πολύτιμου λίθου. Συνελήφθη από τις κυπριακές αρχές

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθη για κλοπή πολύτιμου λίθου στην Κύπρο η εν διαστάσει σύζυγος του μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ.


Οι πληροφορίες θέλουν την Έλενα Ριμπολόβλεβα να συλλαμβάνεται με το που φτάνει στην Κύπρο. Εις βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για κλοπή ενός πανάκριβου αντικειμένου, το οποίο φέρεται να ανήκε στο διαχειριστή του εμπιστεύματος των δύο κορών της.
Η Έλενα Ριμπολόβλεβα βρίσκεται σε διάσταση με το σύζυγό της, Ντιμίτρι αλλά περιμένει να εκδικαστεί η υπόθεση του διαζυγίου τους.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, η Έλενα Ριμπολόβλεβα είχε πάρει ένα διαμάντι, αξίας 13,5 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως ανήκε στο κυπριακό εμπίστευμα, το οποίο διασφάλιζε την περιουσία της Κάτιας και της Άννας.

Κάλεσε δικηγόρο και πιθανότατα την Τρίτη θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.
Το μεσημέρι λοιπόν της Δευτέρας, μόλις το αεροπλάνο της προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο, διενεργήθηκε έλεγχος, διαπιστώθηκε πως εκκρεμεί ένταλμα και έτσι συνελήφθη από την αστυνομία.

Η ανακοίνωση από τους διαχειριστές του εμπιστεύματος:
"Κατόπιν υποβολής παραπόνου, η Elena Rybolovleva συνελήφθη σήμερα από τις αστυνομικές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την άφιξη της τελευταίας στην Κυπριακή Δημοκρατία. Το εν λόγω παράπονο υπεβλήθη εκ μέρους των επιτρόπων του Εμπιστεύματος «Domus Trust», το οποίο αποτελεί Κυπριακό Διεθνές Εμπίστευμα.

Το εν λόγω παράπονο σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την κλοπή περιουσιακού στοιχείου του εμπιστεύματος (ένα σπάνιο αντικείμενο εξαιρετικά μεγάλης αξίας) από την Elena Rybolovleva. Σημειώνεται πως επίτροπος Κυπριακού Διεθνούς Εμπιστεύματος έχει νομικό καθήκον και υποχρέωση όπως διατηρεί και προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία του εμπιστεύματος.

Για σκοπούς εκπλήρωσης των καθηκόντων πίστεως του επιβάλλεται όπως ο επίτροπος λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του τίτλου και της νόμιμης ιδιοκτησίας των περιουσιακών στοιχείων του εμπιστεύματος με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και πάντοτε σύμφωνα με τον εφαρμοστέο νόμο.

Εντός των πλαισίων αυτών και στη βάση των εφαρμοστέων νόμων, έχουμε νομική υποχρέωση και οφείλουμε, ως επίτροποι, όπως λάβουμε όλα τα αναγκαία διαβήματα με σκοπό την προστασία των περιουσιακών στοιχείων του εμπιστεύματος.

Είναι απόλυτα σημαντικό για την Κυπριακή Δημοκρατία, ως διεθνές οικονομικό κέντρο, όπως προστατεύσει τις εταιρείες και τα εμπιστεύματα τα οποία έχουν υποδείξει εμπιστοσύνη στην οικονομία της ως επίσης και στο χρηματοοικονομικό και νομικό σύστημα της. Ουδεμία πρόθεση υπάρχει από μέρους μας όπως προβούμε σε οιαδήποτε σχόλια επί της ουσίας του παραπόνου που υπεβλήθη στις αστυνομικές αρχές, παρά μόνο όπως αναφέρουμε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο Κυπριακό νομικό σύστημα".

Πηγή: 24com.cy
http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ