Ποινή φυλάκισης δύο ετών για το δάσκαλο της Άρτας…


Δικαιωμένη η οικογένεια του μαθητή που ξυλοκοπήθηκε!


Ποινή φυλάκισης δύο ετών για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κατ' έργω εξύβρισης και της παράνομης κατακράτησης επέβαλε το δικαστήριο της Άρτας στο δάσκαλο που είχε χρησιμοποιήσει έναν άκρως αντιπαιδαγωγικό τρόπο για να συνετίσει έναν ζωηρό μαθητή του!


Πριν από ένα μήνα περίπου η είδηση ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός είχε υποχρεώσει τους μαθητές του να χαστουκίσουν συμμαθητής τους επειδή έκανε φασαρία στην τάξη, είχε κάνει το γύρο της Ελλάδος.

Ο 50χρονος εκπαιδευτικός είχε συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία και στη συνέχεια τέθηκε σε προσωρινή αργία από το Υπουργείο Παιδείας.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Πέμπτη στο Πλημμελειοδικείο της Άρτας και τα επιχειρήματα που ανέπτυξε ο ίδιος και ο συνήγορός του δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Έτσι του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ μηνών για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και από τρεις μήνες για τα αδικήματα της κατ' έργω εξύβρισης και της παράνομης παρακράτησης του μικρού μαθητή.

Η συνολική ποινή που επιβλήθηκε ήταν 2 έτη φυλάκισης και αυτή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου εκδήλωσαν την πρόθεση να ασκήσουν έφεση.

Ο συνήγορος της μητέρας του μικρού δήλωσε ότι η απόφαση δικαιώνει την οικογένεια και κυρίως το παιδί που υπέστη μία μεγάλη περιπέτεια για την ηλικία του ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Δασκάλων που είχαν επιχειρήσει να αθωώσουν τον εκπαιδευτικό πριν το δικαστήριο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων από την πλευρά του σημείωσε ότι δεν επιχείρησαν να αθωώσουν τον συνάδελφό τους αλλά στάθηκαν στο πλευρό του καθώς στα 27 χρόνια της θητείας του δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

Παράλληλα με τον τρόπο αυτό θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο στην ουσία έχει καταργήσει για τους εκπαιδευτικούς το τεκμήριο της αθωότητας.

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ