ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στηρίζουν την Υποψηφιότητα Γ. Ζάψα

Η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Ηπείρου, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ που προέρχονται από την Ηπειρο , οι δύο Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.Μιχάλης Κασσής Νομού Ιωαννίνων και Χρήστος Γκόκας Νομού Αρτας και ο επικεφαλής της παράταξης «Ηπειρος Τόπος Να Ζεις » της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ευάγγελος Αργύρης , προβαίνουν στην παρακάτω ανακοίνωση:


Σε κοινή σύσκεψη έγινε συζήτηση σχετικά με τα θεσμικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της Περιφέρειας Ηπείρου , την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την πορεία της οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Περιφέρεια προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και Ευρωεκλογές του Μαίου , στην προοπτική ανατροπής της σημερινής πολιτικής της πλειοψηφίας που έχει οδηγήσει στην φτωχοποίηση την Ηπειρο , φέρνοντάς την ανάμεσα στις πιο φτωχές Περιφέρειες της Ευρωπαικής Ένωσης.

 Στην προοπτική αυτή έγινε μεταξύ άλλων εκτενής συζήτηση σε ζητήματα πολιτικής συνεργασιών με
στόχο την διαμόρφωση ενός ανοικτού αξιόμαχου ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια στο πλαίσιο συγκρότησης μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης που θα απευθύνεται στους Πολίτες , τις άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις , στους φορείς και τις συλλογικότητες της Ηπείρου με την μέγιστη δυνατή διεύρυνση των δυνάμεων που θα την συγκροτούν , στην κατεύθυνση ανατροπής της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης και στόχο την ανάδειξη της ανάγκης αλλαγής της πολιτικής πρακτικής στην Περιφέρεια σε μια Δημοκρατική –προοδευτική κατεύθυνση.

Με βάση την παραπάνω συζήτηση εξουσιοδοτείται η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ηπείρου να προβεί στην παρακάτω ανακοίνωση :

1. Για το ΠΑ.ΣΟ.Κ ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί προνομιακό πεδίο εφαρμοσμένης πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση και στο πλησιέστερο προς τους Πολίτες επίπεδο , με συμμέτοχους τους ίδιους τους Πολίτες, για την αντιμετώπιση και επίλυση των τοπικών θεσμικών , αναπτυξιακών και κοινωνικών ζητημάτων με αποκεντρωμένες και δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτό κατέστη εφικτό γιατί στηρίχτηκε σε θεσμικές κατακτήσεις και μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση που θεσμοθέτησαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ διαχρονικά από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και οι οποίες άλλαξαν στην κυριολεξία το τοπίο και τον χάρτη στον χώρο αυτό.

2. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ διαχρονικά και στην Ήπειρο είχε διαμορφωμένη αντίληψη υπέρ των πολιτικών συνεργασιών σε δημοκρατική προοδευτική πάντα κατεύθυνση και επι τη βάσει ξεκάθαρων προγραμματικών συμφωνιών. Η πολιτική των συνεργασιών στη σημερινή εποχή της κρίσης και της ανάγκης αντιμετώπισής της με ευρύτερες συγκλίσεις και συμμαχίες , είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ τόσο σε Εθνικό , όσο και κυρίως σε Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο ,γιατί οδηγεί σε σταθεροποίηση και σε πολιτικές εξόδου από την κρίση.

3. Με βάση τα παραπάνω η οριστικοποίηση της συνεργασίας των παρατάξεων της Περιφέρειας Ηπείρου« Ήπειρος Τόπος Να Ζεις » και « Ήπειρος των Οριζόντων » , με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα , μέλος της ΚΕ της ΔΗΜ.ΑΡ και με γνώμονα την διεκδίκηση της Περιφέρειας στις επερχόμενες εκλογές του Μαίου , αποτελεί θετικό γεγονός για τα Αυτοδιοικητικά δεδομένα της Ηπείρου και συνιστά υπέρβαση σε Δημοκρατική - προοδευτική κατεύθυνση για αλλαγή της σημερινής πολιτικής στην Περιφέρεια.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Το Περιφερειακό Γραφείο Ηπείρου, στη χθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τη στήριξη της υποψηφιότητας, του μέλους της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιώργου Ζάψα, για επικεφαλής του αυτοδιοικητικού συνδυασμού συνεργασίας των παρατάξεων "Ήπειρος Τόπος Να Ζεις" και "Ήπειρος Των Οριζόντων", στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ