ΑΡΤΑ: Κάδοι ανακύκλωσης στην περιοχή της Βαλαώρας


Στα πλαίσια της επέκτασης και της αύξησης της ανακύκλωσης στο Δήμο μας, παραδόθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι 50 πρώτοι, από του 100 συνολικά μικρούς μπλε κάδους ανακύκλωσης, από την ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. 


Τις επόμενες ημέρες η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, θα τοποθετήσει τους κάδους αυτούς σε δρόμους της περιοχής της Βαλαώρας, διανέμοντας ταυτόχρονα σχετικό έντυπο υλικό στους κατοίκους, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, από ειδικό απορριμματοφόρο του Δήμου.

Με αφορμή την παραλαβή των κάδων, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας, κύριος Γρηγόρης Βλάρας δήλωσε τα εξής: «Στόχος της δημοτικής αρχής, από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, ήταν η εξασφάλιση ενός καθαρού Δήμου. Αναγνωρίζοντας την ευθύνη μας για την προστασία του περιβάλλοντος, από την πρώτη στιγμή εφαρμόσαμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης και προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο την συμμετοχή των κατοίκων του Δήμου. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Εταιρίας Ανακύκλωσης, ο Δήμος κατατάσσεται στους πρώτους σε συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών.

Στην περιοχή της Βαλαώρας, λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με ιδιαίτερα στενούς δρόμους, ήταν αδύνατο να τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης. Έτσι, αυτοί οι κάδοι, έρχονται να λύσουν το πρόβλημα αυτό, καθώς το μέγεθός τους επιτρέπει την τοποθέτησή τους στην περιοχή και η αποκομιδή των υλικών, θα γίνεται από ειδικό όχημα της υπηρεσίας μας.

Στόχος μας είναι πολύ σύντομα, να τοποθετηθούν μπλε κάδοι σε ολόκληρο το Δήμο, από την πόλη της Άρτας, μέχρι και τον τελευταίο οικισμό, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης, συμβάλλοντας έτσι ο κάθε ένας ξεχωριστά στην προστασία του περιβάλλοντος.»

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης