Η Ρωσία ζήτησε εσπευσμένα από συμμάχους βάσεις ανεφοδιασμού


- Ρωσικά μαχητικά κοντά στην Πολωνία

Όπως μεταδίδεται από τη Μόσχα η Ρωσία αποφάσισε διεύρυνση της διαχείρισης της κρίσης σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο.


Ο  Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε ότι η Μόσχα αποφάσισε εκτεταμένη διεύρυνση της στρατιωτικής της παρουσίας σε ολόκληρο τον κόσμο, γι' αυτό και το ρωσικό Ναυτικό και η Αεροπορία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με χώρες όπως οι Αλγερία, Κύπρος, Νικαράγουα, Βενεζουέλα, Κούβα, Σεϋχέλλες, Βιετνάμ και Σιγκαπούρη για την παροχή διευκολύνσεων!

«Διεξάγουμε επείγουσες διαπραγματεύσεις και είμαστε κοντά σε συμφωνία» για την απόκτηση βάσεων ανεφοδιασμού, είπε ο κ. Σοϊγκού.

Εκτός Ρωσίας η Μόσχα διαθέτει σήμερα στρατιωτική παρουσία με τη μορφή βάσεων σε Αρμενία, Αμπχαζία, Λευκορωσία, Καζαχστάν, Κιργιζία, Συρία, Τατζικιστάν, Ουκρανία και Νότιο Οσετία. 

Επιπλέον λεπτομέρειες που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας αναφέρουν ότι για τις ανάγκες των έκτακτων γυμνασίων έχουν εκδοθεί φύλλα πορείας και σχετικές οδηγίες, που αφορούν στη μερική ή ολική χρήση σιδηροδρομικών σταθμών και αεροδρομίων, εθνικών οδών και εκτάσεων σε αρκετή απόσταση από τα μόνιμα στρατόπεδα και με προορισμό τις προβλεπόμενες θέσεις μάχης. 

Σημαντικές δυνάμεις τεθωρακισμένων έχουν ήδη φορτωθεί σε σιδηροδρομικούς συρμούς και μεταφέρονται προς τις θέσεις διασποράς στην Δυτική Ρωσία στα σύνορα με την Ρωσία, όπως και οι δυνάμεις στρατηγικής αεράμυνας (γα αποφυγή αιφνιδιασμού) με μετάπτωση στα 5' ετοιμότητα των μαχητικών MiG-31.

Την ίδια στιγμή σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί και οι ρωσικές Μοίρες μαχητικών που εδρεύουν στην Λευκορωσία, στα σύνορα με την Πολωνία, στέλνοντας μήνυμα στο ΝΑΤΟ

Μάλιστα μία πηγή από την Μόσχα μετaδίδει μία πληροφορία - που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί λόγω της φύσης της - ότι τη νύχτα σήμερα μεταφέρθηκαν και αναπτύχθηκαν αντιααεροπορικά συστήματα στις ρωσικές βάσεις της Λευκορωσίας.

Επιπλέον, μονάδες έχουν διαταχθεί να πραγματοποιήσουν πορείες με δικά τους μέσα σε απόσταση μεγαλύτερη των χιλίων χιλιομέτρων, ενώ άλλες, όπως οι αλεξιπτωτιστές του Πσκοφ, έχουν επιβιβαστεί σε αεροπορικά μέσα και αναμένουν διαταγές για περαιτέρω μεταφορά τους σε άγνωστο προορισμό.

Σαφώς και δεν πρόκειται για άσκηση! Οι ομοιότητες είναι εκπληκτικές με την κρίση των Πυραύλων της Κούβας τότε που οι ΗΠΑ είχαν προχωρήσει σε πλήρη στρατιωτική κινητοποίηση με πρόσχημα την διεξαγωγή ασκήσεων!
Λίγες ώρες μετά αποκαλύφτηκε ότι στόχος ήταν η Κούβα και οι πυρηνικοί πύραυλοι που είχαν μεταφερθεί εκεί! 

defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ