Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Άρτας ο Β. Γιολδάσης


Τον Βασίλη Γιολδάση επέλεξε ως υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Άρτας η Όλγα Γεροβασίλη, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου. 



Στη σχετική ανακοίνωσή της η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει: "Για την δική μας πολιτική αντίληψη, η αυτοδιοίκηση συναντάει την κεντρική πολιτική σκηνή και τα κοινωνικά τους πρόσημα ταυτίζονται, όταν οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις παρατάξεις μας και δίνουν τις εκλογικές μάχες είναι ενεργοί πολίτες, σταθερά προσηλωμένοι στον αγώνα επικράτησης του «εμείς» αντί του «εγώ».

Για εμάς, οι εκλογές είναι αποτυχημένες πριν ακόμη ξεκινήσουν, όταν τα ψηφοδέλτια μας δεν αντανακλούν ευθέως στην κοινωνία τα ποιοτικά μας προτάγματα, όταν οι υποψήφιοι που τα στελεχώνουν δεν είναι εγγυητές της πολιτικής πρότασης που απευθύνει στους συμπολίτες μας ο εκλογικός μας συνδυασμός. Μιας πρότασης που, διαχρονικά, σχηματοποιείται σε αγώνες για ουσιαστική δημοκρατία, αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες, στήριξη των πιο αδύναμων, συμμετοχική λειτουργία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη διοίκηση, ισόρροπη ανάπτυξη.

 Αυτός είναι και ένας από τους σημαντικούς λόγους, που, χρόνια τώρα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θεωρούνται προνομιακός χώρος των αρχών της αριστεράς. Επειδή οι άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, πέρα από κάθε αμφιβολία, ασκούν καθημερινά πολιτική με το ατομικό παράδειγμα και την μαζική τους δράση, είναι κοινωνικά ενεργοί, αναγνωρίσιμοι κοινωνικοί σύμμαχοι, σε διαρκή διαθεσιμότητα για τους αγώνες επικράτησης των ιδεών τους, σε διαρκή διαθεσιμότητα για τις διεκδικήσεις εφαρμογής της πολιτικής τους άποψης.

 Έτσι, μεταξύ ιδιαίτερα ικανών διαθεσιμοτήτων που μου μεταφέρθηκαν, αυτός που επελέγη ως ο καταλληλότερος να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος και της προεκλογικής μάχης αλλά και της μετεκλογικής δουλειάς, ως Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, είναι ο Βασίλης Γιολδάσης.

Η αγωνιστικότητα, το ύφος, το ήθος, η πολιτική και διοικητική του εμπειρία, η ικανότητά του να συνθέτει και να ενώνει, η μακρόχρονη πετυχημένη αυτοδιοικητική του διαδρομή, η κοινωνική του διεισδυτικότητα, η εργατικότητα, η ανιδιοτέλεια, η προσήνεια και το ειδικό του βάρος είναι αδιαμφισβήτητα εχέγγυα για την κοινωνική γείωση της πολιτικής μας, για τις ποιοτικές διευρύνσεις της παράταξής μας και για την υπεράσπιση των αρχών και των στόχων μας.

Μαζί με τους 17 υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, που θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, θα μεταφέρουν σε όλο τον Νομό τις αρχές, την φιλοσοφία, την πρόταση και το πρόγραμμα της παράταξής μας.
  Για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας το χθες και να βαδίσουμε με σταθερά βήματα στο δρόμο που άνοιξε το «ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ».

Όλγα Γεροβασίλη
Υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  Ο Βασίλης Γιολδάσης γεννήθηκε στο Κεντρικό Άρτας το 1950. Ολοκλήρωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές στην Άρτα και στη συνέχεια φοίτησε στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.
  Ανέπτυξε αντιστασιακή δράση, για την οποία συνελήφθη και βασανίστηκε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

  Υπηρέτησε το Συνεταιριστικό Κίνημα της περιοχής ως εργαζόμενος και αιρετός της Ε.Α.Σ.Α – Φ αλλά και ως αντιπρόσωπος στις Τριτοβάθμιες Οργανώσεις.

  Από τα πλέον ενεργά μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Άρτα, διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Αρταίων για 8 χρόνια (1998 – 2006) ως επικεφαλής της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» και στη συνέχεια Νομαρχιακός Σύμβουλος Άρτας από το 2006 έως το 2010, ως επικεφαλής της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Υπήρξε επίσης αντιπρόσωπος στην Τ.Ε.Δ.Κ Ν. Άρτας και στην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε
  Παράλληλα, πλούσια ήταν η δράση του ως μέλος Δ.Σ σε Επιστημονικούς Φορείς (Σύλλογος Γεωπόνων, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο – Παράρτημα Ηπείρου, κ.α).
  Είναι παντρεμένος με την Ελένη Μέλιου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ