Μόλις 20 λεπτά θα κρίνουν το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν!


Στο δρόμο οι Τούρκοι φωνάζοντας: «Κλέφτη, παραιτήσου»

Τόσα θα χρειαστούν οι ειδικοί για να αποφανθούν αν το βίντεο στο οποίο ο τούρκος πρωθυπουργός λέει στο γιο του να ξεφορτωθεί 1 δισ. δολάρια είναι αυθεντικό.



Μόνο είκοσι λεπτά χρειάζονται οι ειδικοί για να ρίξουν φως στην ηχητική κασέτα που "καίει" τον Ταγίπ Ερντογάν, αν και ο ίδιος επιμένει ότι πρόκειται για προϊόν μοντάζ, πίσω από το οποίο κρύβεται ο εχθρός του και πνευματικός ηγέτης, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Για να διαπιστώσουν την αυθεντικότητα των ηχητικών ντοκουμέντων σύμφωνα με τα οποία ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να συμβουλεύει τον κανακάρη του να ξεφορτωθεί με διακριτικότητα μαύρο χρήμα, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, οι επιστήμονες δεν χρειάζονται ούτε μισή ώρα, υποστηρίζει ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ειρήνη και Δημοκρατία, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Το σκάνδαλο των μαζικών υποκλοπών, στις οποίες φέρονται να έχουν πέσει θύματα επτά χιλιάδες πολίτες, ανάμεσά τους και ο Ερντογάν, έχει προκαλέσει σάλο στη γείτονα με τους πολίτες της χώρας να ξεχύνονται στους δρόμους της Κωνσταντινοπούλης, της Αγκυρας και της Σμύρνης αλλά και και σε άλλες πόλεις ζητώντας την άμεση παραίτηση του τούρκου πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος , Κεμάλ Κιλιντσάρογλου υποστηρίζει πως, «η συνομιλία είναι αληθινή όσο αληθινό είναι το όρος Αραράτ.

Σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει το σκάνδαλο, ο γενικός εισαγγελέας της Κωνσταντινοπούπολης , Σαλίογλου, έσπευσε να τονίσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν την έναρξη της έρευνας που θα ρίξει φως στην υπόθεση που συγκλονίζει την τουρκία τρίζοντας επικίνδυνα την καρέκλα του Ερντογάν.

"Η αυθεντικότητα της ηχητικής κασέτας όπου ο Ταγίπ Ερντογάν συνομιλεί με τον γιο του Μπιλάλ μπορεί μέσα σε είκοσι λεπτά να ταυτοποιηθεί από την επιστημονικές αρχές της τουρκίας", σύμφωνα με το ηγετικό στέλεχος του αντιπολιτευόμενου κόμματος "Ειρήνη και Δημοκρατία, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

"To Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογοκής Ερευνας είναι ακριβώς δίπλα στο τουρκικό κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός και ο γιος του θα μπορούσαν απλά να δώσουν δείγμα της φωνής τους και μέσα σε είκοσι λεπτά, οι ειδικοί θα μπορούσαν να διαπιστώσουν αν πράγματι πρόκειται για τις δικές τους φωνές ή όχι", δήλωσε ο Ντεμιρτάς απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του.

"Και αν δεν εμπιστεύονται το συμβούλιο αυτό, υπάρχουν ανεξάρτητα εργαστήρια στις ΗΠΑ και τη Βρετανία", τόνισε.

Στο μεταξύ, η Κωνσταντινούπολη έχει μετατραπεί σε λαοθάλασσα με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Κυβέρνηση, παραιτήσου» και «Ταγίπ Ερντογάν, κλέφτη!».

Οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης με αφορμή την επίμαχη καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον γιο του, Μπιλάλ και η οποία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου, μέσω του Διαδικτύου και στην οποία φέρεται να λέει ο ίδιος λέει στον γιο του πως θα εξαφανίσουν ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε τελικά δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για να διαλύσει τη συγκέντρωση στο κέντρο τη πόλης αλλά και εκείνη που πραγματοποιήθηκε -για τον ίδιο λόγο- σε πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

Στις συνομιλίες ο Ερντογάν φέρεται να ενημερώνει για τις συλλήψεις το γιο του, ο οποίος είχε άγνοια μέχρι εκείνη τη στιγμή για τις εξελίξεις και στη συνέχεια τον ρωτά για τα χρηματικά ποσά που έχει στο σπίτι του. Ο Μπιλάλ Ερντογάν του απαντά ότι έχει «τα λεφτά που του έδωσε ο ίδιος», και τότε ο Τούρκος πρωθυπουργός του λέει να τα απομακρύνει και προκειμένου μάλιστα να τον βοηθήσει στέλνει εκεί και την αδελφή του Μπιλάλ, Σουμεγέ.

Μάλιστα, στο βίντεο ακούγεται και η φωνή της συζύγου του Ερντογάν, Εμινέ, να παροτρύνει κάποια χρήματα να μεταφερθούν σε κάποιον ονόματι Μπεράτ!

Και μπορεί, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο να μην είχε θορυβήσει ιδιαίτερα τους υποστηρικτές του Ερντογάν, ωστόσο, αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν κρατά γερά κι εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου, ωστόσο, οι πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι το ηχητικό ντοκουμέντο που "καίει" τον Τούρκο πρωθυπουργό , θα αλλάξει το σκηνικό...

Μίνα Αγγελίνη
 protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ