Επίσκεψη Χρήστου Τσιρογιάννη στη ΔΕΗ Άρτας


ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: "Θα στηρίξουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ώστε να μην υπάρξει κανένα αρτινό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα αλλά και θα προωθηθούν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στον Δήμο Αρταίων"

Στα πλαίσια του κύκλου επαφών με τους φορείς της Άρτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου το Διευθυντή της ΔΕΗ Άρτας κ.Χαραλάμπη Φώτη. 


Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κοινωνικό ρόλο της ΔΕΗ και την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην περιοχή. Όσον αφορά την κοινωνική μέριμνα η ΔΕΗ έχει επανασυνδέσει 16 παροχές ηλεκτροδότησης συμπολιτών μας και για τις υπόλοιπες 15 βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασής τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη θέσπιση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με το οποίο παρέχεται έκπτωση μέχρι και 42% και αποκλείει την διακοπή ηλεκτροδότησης. Ακόμη δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών των πολιτών προς την ΔΕΗ, με άτοκες δόσεις, στην τηλεφωνική γραμμή 11770.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της παύσης εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων από τον Αύγουστο του 2012 και κυρίως το θέμα της καθυστέρησης από τον ΛΑΓΗΕ της πληρωμής των δικαιούχων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά, που ξεπερνάει τους 6 μήνες.

Ο κ.Τσιρογιάννης επεσήμανε ότι είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση αυτή από τον ΛΑΓΗΕ, η οποία σε συνδυασμό με τις έκτακτες εισφορές και την πολιτική των τραπεζών κατέστησαν ασύμφορη την επένδυση των φωτοβολταϊκών και οδήγησαν πολλούς σε αδιέξοδο. Ο κ.Τσιρογιάννης ανάφερε ότι θα πρέπει στην νέα προγραμματική περίοδο το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ να επεκταθεί και στα δημόσια κτήρια και ότι ως νέα δημοτική αρχή θα υπάρξει μέριμνα για την προώθηση των ΑΠΕ στα δημοτικά κτίρια.

Ο κ.Τσιρογιάννης ευχαρίστησε τον κ.Χαραλάμπη για την ενημέρωση και δήλωσε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα επιδιώξει την συνεχή συνεργασία με τη ΔΕΗ, προκειμένου να στηριχθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να μην υπάρξει κανένα αρτινό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα αλλά και να προωθηθούν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στον Δήμο Αρταίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ