Χειροτονία στο Μενίδι Αιτωλ/νίας


Στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας ιερούργησε, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, όπου μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης λαμπρότητας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Δημητρίου Μπαζούλα.  


Ο νέος διάκονος, ο οποίος έλαβε κατά τη χειροτονία το όνομα Δαϋίδ, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί για να προσευχηθεί για τον π. Δαϋίδ, ο οποίος κατά τον χειροτονητήριο λόγο του αναφέρθηκε στις αρετές που θα πρέπει να έχει ο ιερέας, επικεντρώνοντας το λόγο στην αρετή της ταπεινώσεως. 

Επίσης, ομολόγησε την μεγάλη τιμή που του προσφέρει ο Κύριος με το να τον δέχεται στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε τους γονείς του και όλους εκείνους που τον ευεργέτησαν στην πορεία της ζωής του. 

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους αρχιμ. π. Γεώργιο Καψάνη, καθώς και τον πνευματικό του αρχιμ. π. Πολύκαρπο Αναστασόπουλο ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

agriniopress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης