Δυο σήραγγες τελικά στην Κλόκοβα


Η πιο σημαντική ανακοίνωση που έγινε χθες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων, δεν ήταν άλλη από αυτή που έκανε κατά τη διάρκεια δήλωσης του , επισκεπτόμενος την περιοχή της Παλιοβούνας και που ήταν σχετική για τον τρόπο με τον οποίο τελικά η Ιόνια οδός θα διέλθει από το συγκεκριμένο σημείο, που είναι και το πιο δύσκολο στην υλοποίηση του δρόμου.


Όπως ανακοίνωσε  ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις από το σημείο χθες το απόγευμα, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τελικά τους περιβαλλοντικούς όρους της προηγούμενης μελέτης και αυτό πρακτικά σημαίνει πως στην Κλοκοβα θα δημιουργηθούν τελικά δυο σήραγγες , μήκους 3,5 χιλιομέτρων, μια για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας.

Γι” αυτόν τον λόγο υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ-σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό-  ώστε οι σήραγγες να κατασκευαστούν. Αναμένεται όμως να ολοκληρωθούν μετά την ολοκλήρωση της υπόλοιπης Ιόνιας, αφού τεχνικά πρόκειται για ένα δύσκολο έργο και πολύ πιο δαπανηρό από την αρχική χάραξη που προέβλεπε επέκταση του υπάρχοντος δρόμου με γέφυρες.

Τη δήλωση του υπουργού χαιρέτισαν τόσο ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας όσο και ο πρ. υφυπουργός και νυν βουλευτής Θάνος Μωραΐτης.

Όσο για την ολοκλήρωση της Ιόνιας ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως υπάρχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης σε 23 μήνες, επαναλαμβάνοντας τις θετικές επιπτώσεις της εκτέλεσης του έργου στην τοπική οικονομία αφού προβλέπεται η απασχόληση 4.000 συνολικά εργαζομένων και η συμμετοχή 500 επιχειρήσεων.

Ήδη, κατά τον υπουργό 500 προσλήψεις θα «τρέξουν»  άμεσα.

agriniopress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ