Έρχονται προσλήψεις σε δήμους. Αναλυτικά


Προσλήψεις με προεκλογικό άρωμα αναδύει έγγραφο του ευρισκόμενου στις Βρυξέλλες υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον χαρακτηρισμό "εξαιρετικά επείγον" και ημερομηνία 30 Ιανουαρίου 2014. 


Με αυτό ζητά από δήμους, περιφέρειες, την ΚΕΔΕ, την Ένωση των περιφερειαρχών και τις δημοτικές επιχειρήσεις να του αποστείλουν άμεσα τις ανάγκες τους σε εποχικό προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά.


Αυτό πρέπει να γίνει πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, διότι τότε, βάσει του ισχύοντος νόμου, παγώνει κάθε αλλαγή σε δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του κυρίου Μιχελάκη, το οποίο συνοδεύεται από 6 ακόμη έγγραφα ως παραρτήματα, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, πρέπει να είναι φέτος μειωμένες κατά 20%, σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας στην αυτοδιοίκηση ξεπερνούν τις 17.000 (12363 είναι έκτακτο προσωπικό και 4679 το έκτακτο προσωπικό στα ΝΠΔΔ, ενώ το υπουργείο δεν γνωρίζει τον αριθμό των εργαζομένων στα ΝΠΙΔ).

Χωρίς περιορισμό μπορούν πάντως να γίνουν προσλήψεις συμβασιούχων ανταποδοτικού χαρακτήρα και όσοι αμείβονται με κοινοτικά κονδύλια από ΕΣΠΑ, καθώς κρίνεται ότι δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από τον περιορισμό των προσλήψεων εξαιρούνται επίσης οι γυμναστές του προγράμματος "Αθλητισμός για όλους", οι καθαρίστριες των σχολείων και οι εργαζόμενοι στο κοινωνικό πρόγραμμα στήριξης ηλικιωμένων ή ατόμων με κινητικά ή βαριά ψυχολογικά προβλήματα ή ΑΜΕΑ, "Βοήθεια στο σπίτι".

Την ίδια όμως ώρα, η κυβέρνηση προσδοκά από το χώρο της αυτοδιοίκησης να αντλήσει περίπου τις μισές από τις 11.400 απολύσεις που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών φυλάκων ή και ενός μικρού αριθμού δημοτικών αστυνομικών.

Άλλωστε, βάσει και του "Καλλικράτη", θα κλείσουν όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις που θα διαπιστωθεί ότι μέχρι τα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη είχαν επί τρεις συνεχείς χρονιές παθητικό, με εξαίρεση τις κοινωφελείς (εργαζόμενοι σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς ή παιδικούς σταθμούς, στα συσσίτια κλπ) ή αυτές που θεωρούνται ειδικού σκοπού, για την τύχη των οποίων θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι δήμοι...

Αναλυτικά το έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ