Πορεία διαμαρτυρίας στο Ισραήλ από χιλιάδες αφρικανούς μετανάστες


Διαδήλωσαν ζητώντας την παραχώρηση ασύλου 

Χιλιάδες Αφρικανοί μετανάστες και Ισραηλινοί ακτιβιστές που τους υποστηρίζουν πραγματοποίησαν το Σάββατο το βράδυ διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, απαιτώντας την παραχώρηση ασύλου.
 


Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία ξεκινώντας από μια γειτονιά στο νότιο Τελ Αβίβ, στην οποία πολλοί από αυτούς κατοικούν και εργάζονται παράνομα, μέχρι την κεντρική πλατεία Ραμπίν, κρατώντας κεριά και φωνάζοντας «ελευθερία ναι». Στα χέρια τους κρατούσαν πανό όπου είχαν γράψει «είμαστε πρόσφυγες», ενώ σε αυτά των υποστηρικτών τους αναγραφόταν «η ελευθερία τους, η δημοκρατία μας».

Οι διαδηλωτές επέκριναν τον περιορισμό των Αφρικανών μεταναστών, οι περισσότεροι από τους οποίος βρίσκονται στη χώρα από το Σουδάν και την Ερυθραία, σε ένα «ανοικτό» κτίριο υπηρεσιών κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο καθώς και σε ένα αντίστοιχο κλειστό. Η κυβέρνηση της χώρας υποστηρίζει ότι κρατά τους μετανάστες υπό περιορισμό επειδή διασχίζουν τα σύνορα παράνομα και γιατί μένουν και εργάζονται στη χώρα χωρίς νόμιμη άδεια. Έχει ανακοινώσει επίσης ότι προσφέρει αρκετές εκατοντάδες δολάρια σε κάθε μετανάστη ο οποίος συμφωνεί να εγκαταλείψει εθελοντικά τη χώρα.

Πολλοί από τους μετανάστες αρνούνται ότι έφυγαν εξαιτίας οικονομικών λόγων, λέγοντας ότι οι ζωές τους βρίσκονται σε κίνδυνο στις χώρες καταγωγής τους και ζητούν να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες.

Το Ισραήλ και η χερσόνησος του Σινά της Αιγύπτου είναι οι μόνες διά ξηράς διόδοι από την Αφρική προς την Ευρώπη και την Ασία.

newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης