Μπαρνιέ «Η Ελλάδα ανακάμπτει πάνω σε νέες βάσεις»


Με την δυναμικότητα των πολιτών και των νοικοκυριών η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στο τραίνο της Ευρώπης που επανεκινείται και η οικονομία της ανακάμπτει πάνω σε νέες βάσεις δηλώνει ο Μισέλ Μπαρνιέ από την Κοιλάδα του Αχελώου. (Βίντεο) 



 Τα παραπάνω και την συμπαράστασή του και αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό για τις θυσίες που υποβάλεται ανάφερε μέσα από τηλεοπτική εκπομπή-εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κοιλάδα του Αχελώου από την τηλεόραση του Αχελώου TV με συντονιστή τον δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα. Η εκπομπή είχε θέμα ¨Αναπτυξιακές πολιτικές για την Κοιλάδα του Αχελώου¨ με την συμμετοχή κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Μπαρνιέ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλλει και ταυτόχρονα τη στήριξη της Ευρώπης στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, επεσήμανε ότι όλες οι δυνατές κρίσεις που αντιμετωπίσαμε απαίτησαν πολλές προσπάθειες, πολλές θυσίες, πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα στη σπουδαία χώρα μας την Ελλάδα και πλέον διαπιστώνουμε ότι η οικονομία της Ελλάδας ανακάμπτει πάνω σε νέες βάσεις.

Ο ίδιος τόνισε ότι με την υποστήριξη των Ελλήνων ευρωβουλευτών ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, κατήρτισε νέους κανονισμούς για τη λειτουργία του χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος της Ευρώπης, ώστε οι τράπεζες , οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι χρηματαγορές να έχουν μια πιο ισχυρή βάση και να λειτουργούν με μεγαλύτερη διαφάνεια, υπευθυνότητα και ηθική από ότι στο παρελθόν.

 Ο κ. Μπαρνιέ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ευρώπη κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε υγιείς βάσεις και εμπιστεύεται αυτή τη σπουδαία χώρα, την Ελλάδα η οποία έχει μια από τις πιο σημαντικές τουριστικές βιομηχανίες, διαθέτει ίσως την πιο σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, παράγει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και η ναυτιλία της είναι η πιο ισχυρή και η πιο δυναμική της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο η Ελλάδα με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και με την δυναμικότητα των πολιτών και των νοικοκυριών της χώρας, μέσα στο τραίνο της Ευρώπης που επανεκινείται θα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση. Τέλος δήλωσε την πίστη του σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σκεπτόμενος τις θυσίες και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας.” Η Κοιλάδα του Αχελώου βρίσκεται μεταξύ Άρτας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.

 ΑΧΕΛΩΟΣ-ΑΣΠΡΟΣ ή ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ, Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ 

Τα φαράγγια του Αχελώου στα πόδια των Ελληνικών, της Καλής Κώμης και του Πετρωτού από τη μεριά της Αργιθέας και των απόκρημνων βράχων του Νεγκοζίου και του Σέλτσου από τη μεριά της Άρτας ως τα απομεινάρια της θρυλικής Γέφυρας Κοράκου αλλά και η Κοιλάδα του που απλώνεται στα πόδια του Αη Βασίλη και της Γρέβιας, των Πηγών, των Γλύνικων,του Τσιφλικίου, της Μεγαλόχαρης και του Μεσόπυργου ως τον Εμπεσσό, τα Βρουβιανά και το Περδικάκι από τη μεριά της Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας αλλά και του Μαράθου, των Βραγκιανών, των Γρυμπιανών, του Αρδάνοβου και του Αργυρίου και Καταφυλίου Αργιθέας - όπου η περίφημη πετρογέφυρα - ως το Νέο Αργύρι Ευρυτανίας συνθέτουν ένα πραγματικά μαγευτικό γεωφυσικό σύνολο με περίσσεια ομορφιά σε κάθε εποχή του χρόνου…


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης