ΔΕΙΤΕ: Μια βαθιά παγωμένη πράσινη… θάλασσα!


Ο φωτογράφος και επαγγελματίας δύτης Franco Banfi εξερευνά τη Λευκή Θάλασσα... στη βορειοδυτική ακτή της Ρωσίας

Σε βάθος δέκα μέτρων και σε θερμοκρασία νερού -2 βαθμούς Κελσίου, ο Franco βούτηξε μαζί με έναν συνάδελφό του κάτω από ένα μεγάλο στρώμα πάγου και έγινε μάρτυρας εκπληκτικών χρωμάτων. 




Αντί για το απέραντο γαλάζιο βρέθηκε μπροστά σε ένα εκπληκτικό πράσινο χρώμα, που οφείλεται σε ένα συστατικό της οργανικής ύλης του εδάφους που καταλήγει στο νερό της θάλασσας.

Σε συνδυασμό με τα τεράστια μπλοκ πάγου που υπάρχουν στην περιοχή η κατάδυση αποτέλεσε για τον ίδιο μια μοναδική εμπειρία. Δεμένος με ένα σχοινί, προκειμένου να μην χάσει τον προσανατολισμό του, ο Franco περιηγήθηκε στα νερά, ανάμεσα στους πάγους και στους δαιδαλώδεις υποβρύχιους διαδρόμους, λαμβάνοντας εκπληκτικές εικόνες που κόβουν την ανάσα. «Μόλις στα 30 λεπτά άρχισα να αισθάνομαι το κρύο στα χέρια μου.

Αν και έχω βουτήξει ξανά στη Λευκή Θάλασσα, αυτή τη φορά βρήκα έναν απίθανο χρωματισμό, η διαφοροποίηση του οποίου εξαρτάται κάθε φορά από την ποσότητα της οργανικής ύλης που υπάρχει στο νερο. Κάθε φορά η εμπειρία είναι μοναδική και καθόλου βαρετή…», λέει ο ίδιος.

 
 
 
 

syllogi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ