Η βόλτα με το τζιπ κόστισε στον Μιχάλη Λιάπη 81.854 ευρώ


Μόλις... 81.854 ευρώ στοίχισε στον Μιχάλη Λιάπη η βόλτα με το ανασφάλιστο τζιπ με τις πλαστές πινακίδες στην Αρτέμιδα! 

Ο πρώην υπουργός αποφάσισε και πάλι να μην παραστεί στο δικαστήριο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του εισαγγελέα Γιώργου Καράτσαλου, ο οποίος τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο και με ροπή προς το έγκλημα»!




Το Β' Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο καταδίκασε τον κ. Λιάπη σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Οι ισχυρισμοί των συνηγόρων του ότι έχει μετανιώσει, δεν έπεισαν την πρόεδρο του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της κυκλοφορίας με ανασφάλιστο όχημα. Νωρίτερα, η εισαγγελική πρόταση ήταν καταπέλτης:

«Ο κατηγορούμενος, που άφησε άφωνο το πανελλήνιο, επέλεξε να μην πληρώσει το ευτελές για εκείνον ποσό των 1.000 ευρώ που στοιχίζει όσο ένα γεύμα στα πολυτελή εστιατόρια όπου συχνάζει. Πίστευε, όπως φαίνεται, πως δεν θα βρεθεί αστυνομικός για να τον συλλάβει» τόνισε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Στην εισήγησή του ο κ. Καράτσαλος ζήτησε να κηρυχθεί ο κατηγορούμενος ένοχος χωρίς ελαφρυντικά, καθώς «παραβίασε τον νόμο που ο ίδιος κατασκεύασε», ενώ αναφερόμενος στο ταξίδι... ψυχικής εκτόνωσης στη Μαλαισία είπε:

«Το γεγονός ότι έφυγε ταξίδι σε εξωτικό προορισμό δείχνει ότι δεν υπήρξε μεταμέλεια. Και ο λόγος που κατέβαλε αμέσως μετά τη σύλληψή του τα πρόστιμα δεν ήταν επειδή μετανόησε, αλλά για να διεκδικήσει ελαφρυντικά».

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε ακόμη ότι ο πρότερος έντιμος βίος -τον οποίο επικαλέστηκαν οι δικηγόροι του- «δεν σημαίνει ότι δεν διέπραξε κάποια αξιόποινη πράξη στο παρελθόν, αλλά ότι δεν μπορούσε να ελεγχθεί». «Δεν αναμέναμε τέτοια αντιμετώπιση από τον εισαγγελέα. Η δίκη δεν γίνεται για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης» επισήμαναν οι συνήγοροι του κ. Λιάπη, ενώ απευθυνόμενοι προς την έδρα τόνισαν: «Παραδέχεται τις πράξεις του και αισθάνεται άσχημα και μεταμελημένος. Οι λέξεις “απερισκεψία” και “ανοησία” ίσως είναι ο πιο ήπιος τρόπος για να χαρακτηρίσει κανείς τη συμπεριφορά του. Πρέπει όμως να τον κρίνετε ψύχραιμα και να τον αντιμετωπίσετε σαν απλό κατηγορούμενο».

Οι συνήγοροι αιτιολόγησαν την απουσία του λέγοντας πως δεν δείχνει απαξίωση προς το δικαστήριο, αλλά οφείλεται στο ότι έξω από αυτό είναι τριάντα δημοσιογράφοι που τον περιμένουν και αυτό είναι μια φθορά για τον κ. Λιάπη. «Δεν αποδίδουν οι δημοσιογράφοι δικαιοσύνη, αλλά εμείς» ήταν η απάντηση που έλαβαν από την πρόεδρο.

Τι θα πληρώσει

Το δικαστήριο όρισε την ποινή των τεσσάρων ετών εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ την ημέρα, «μοιράζοντας το καρπούζι στη μέση», καθώς οι εξαγορές σε παρόμοια αδικήματα κυμαίνονται μεταξύ 5 και 100 ευρώ. Κι έτσι όμως, η εξαγορά θα στοιχίσει στον κ. Λιάπη 73.000 ευρώ, στα οποία θα προστεθεί και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ!

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, που διέθεσε το 2009 πάνω από 50.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσει το πετρελαιοκίνητο πολυτελές τζιπ VW Touareg 4.200 κυβικών, πλήρωσε ήδη για την παραβίαση σήματος STOP πρόστιμο 700 ευρώ, για τα φιμέ τζάμια 80 ευρώ, για ανασφάλιστο όχημα πρόστιμο 500 ευρώ και θα υποχρεωθεί να καταβάλει τέλη κυκλοφορίας ύψους 1.320 ευρώ, φόρο πολυτελούς διαβίωσης 2.254 ευρώ, ενώ η ασφάλεια του κοστίζει περισσότερα από 1.000 ευρώ τον χρόνο.

Σύνολο 5.854 ευρώ, που μαζί με αυτά της ποινής θα φτάσουν τα 81.854 ευρώ!
madata.gr - Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ