Αγριεύει ο καιρός το Σαββατοκύριακο


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι του Σαββάτου με ισχυρές βροχές στο Ιόνιο και χιόνια στα ορεινά της χώρας

Το Σαββατοκύριακο θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα στο Ιόνιο κατά τις απογευματινές ώρες. Από το μεσημέρι θα χιονίσει στα ορεινά. 


Στα πελάγη, οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν τα 8 και σταδιακά τα 9 μποφόρ. Οι βροχές θα επεκταθούν την Κυριακή σε όλη σχεδόν τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττική.

Πιο αναλυτικά:

α) το Σάββατο 30-11-2013

1.Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες. Από το μεσημέρι θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χωράς και της Πελοποννήσου και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 700 μετρά. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 8 και σταδιακά τα 9 μποφόρ.



β) την Κυριακή 1-12-2013

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημεριανές ώρες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη Στερεά - Εύβοια (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και τη Θεσσαλία - Σποράδες. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χωράς. Οι ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.



γ) τη Δευτέρα 2-12-2013

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.


δ) Τρίτη

Παροδικές νεφώσεις στη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, αναμένουμε την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου. Στην υπόλοιπη χωρά θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονιά θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από βορρά προς νότο.

ε) Τέταρτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε την Τέταρτη, 4, και την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ