ΑΡΤΑ-ΚΟΜΜΕΝΟ: Καλό σου ταξίδι, Αλέξανδρε


Έφυγε ο Αλέξανδρος Μάλλιος, ο αδελφός της νύφης Αλεξάνδρας που ο γάμος της πνίγηκε στο αίμα και στη στάχτη τα χαράματα της 16ης Αυγούστου 1943

 Δευτέρα 10.30 το πρωί έκλεισε για πάντα τα μάτια του και αναχώρησε για το μεγάλο κι αγύριστο ταξίδι, ύστερα από ταλαιπωρία μερικών μηνών και αλλεπάλληλες μάχες με την επάρατο νόσο. 

 84 χρονών ο Αλέξανδρος Μάλλιος κουβάλησε στη ζωή του όλη την έκταση κι όλο το βάθος της σφαγής του Κομμένου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 1943. 

Και αποθήκευσε στην ψυχή του το φρικτό και απίστευτο οικογενειακό δράμα, καθώς επιστρέφοντας στο σπίτι του το απόγευμα εκείνης της μέρας βρέθηκε μπροστά στον εφιάλτη μιας τρομερής καταστροφής, που δε χωρά στο μυαλό του ανθρώπου: στάχτη το σπίτι και στα χαλάσματα 40 εκτελεσμένοι. 

Μεταξύ αυτών τα εφτά αδέρφια του, ο πατέρας του Θεόδωρος, η μητέρα του Βασιλική, η νύφη τους Αριστέα, ο γαμπρός Θεοχάρης από τον Παχυκάλαμο Άρτας και συγγενείς του που τον συνόδευαν στο γάμο του. 

Η ιστορία του γάμου της Αλεξάνδρας και της φρίκης του ολοκαυτώματος αποτυπώνεται στο μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… Μια αληθινή ιστορία», που τούτες τις μέρες πρόκειται να τιμηθεί στο Αίγιο, την Αθήνα, την Κόρινθο και τον δικό μας Άγιο Σπυρίδωνα. Καλό σου ταξίδι, Αλεκάκι του πόνου και της ορφάνιας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. 

martiriko-kommeno.gr/

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης