Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 1,4% στον ΣΥΡΙΖΑ


Μπορεί η δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisis για την εφημερίδα Παραπολιτικά να δίνει προβάδισμα 0,9% στη Νέα Δημοκρατία, όμως η δημοσκόπηση της Marc που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» δίνει προβάδισμα 1,4% στον ΣΥΡΙΖΑ.


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία παίρνει 21,8% από 22,7% που ήταν τον Οκτώβριο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23,2%.

Και στην δημοσκόπηση της Marc, η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα με 6,9%, ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%.

Στην ερώτηση με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνούν περισσότερο, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων το 24,2% των ερωτηθέντων απάντησε Αντώνης Σαμαράς, ενώ το 22,3% Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθεί ο Φ. Κουβέλης με 7,7%, ο Π. Καμμένος με 7,6%, ο Ε. Βενιζέλος με 4,6% και 4,3% ο Δ. Κουτσούμπας.

Επίσης το 66,7% των ερωτηθέντων έχει αρνητική εικόνα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και το 23,5%, μάλλον θετική.

Αρνητική χαρακτηρίζει την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ το 59,4%, ενώ υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας τάχθηκε το 53,5%, ενώ το 40,3% επιθυμεί να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές.
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης