Πρακτικές συμβουλές στoυς πελάτες της πρώην Εμπορικής Τράπεζας για την ενοποίηση με την Alpha Bank


Ολοκληρώνεται την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου η διαδικασία πλήρους ενοποίησης μεγάλου μέρους των συστημάτων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας με το ενιαίο περιβάλλον των πληροφοριακών συστημάτων και διαδικασιών της Alpha Bank, που ξεκίνησε από σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.


Η συγκεκριμένη ενοποίηση αφορά ειδικότερα στα συστήματα καταθέσεων, καρτών, ανοιχτών δανείων και λογαριασμών υπεραναλήψεως, καθώς και στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής της πρώην Εμπορικής Τραπέζης.

 Με την ολοκλήρωση της ενοποιήσεως, από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, όλοι οι πελάτες της ενιαίας πλέον τράπεζας θα πραγματοποιούν τις ανωτέρω συναλλαγές τους, με κοινό πληροφοριακό σύστημα και διαδικασίες, στα περισσότερα από 1.100 διαφορετικά σημεία εξυπηρέτησης της Alpha Bank, σε όλη την Ελλάδα.

 Στη διάρκεια των εργασιών της ενοποιήσεως, θα γίνονται κανονικά αναλήψεις από τις αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (ΑΤΜ) με όλες τις κάρτες εκδόσεως Alpha Bank, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν περιορισμοί στις λοιπές συναλλαγές μέσω ΑΤΜ και άλλων εναλλακτικών δικτύων, που όμως θα αποκατασταθούν πλήρως το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης από το Σάββατο 26 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα καταστήματα διευρυμένου ωραρίου της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του Καταστήματος του Αερολιμένος Αθηνών.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου έως το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 2013, οι βασικές συναλλαγές (αναλήψεις, ερωτήσεις υπολοίπου) με κάρτες εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του δικτύου των 1.310 ΑΤΜ της Alpha Bank και όχι από τα ΑΤΜ άλλων τραπεζών.

 Επίσης:

 - Η λειτουργία των καρτών εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα διακοπεί μεταξύ 4.00π.μ. και 10.00 π.μ. της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου. - Από τις 8.00 μ.μ. της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2013, θα διακοπεί οριστικά η λειτουργία των υπηρεσιών Emporiki e-Banking, Emporiki Mobile Banking και Emporiki Phone Banking.

- Από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, οι πελάτες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες Alpha Web Banking, Alpha Μobile Banking και Alpha Phone Banking αντιστοίχως.

- Από τις 4.00 μ.μ. της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2013, δεν θα είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση στην υπηρεσία Μαζικών Πληρωμών της πρώην Εμπορικής Τραπέζης (Emporiki e-business pay). Από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, η υπηρεσία θα ενταχθεί στο ενιαίο περιβάλλον συστημάτων της Alpha Bank.

- Η υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου της πρώην Εμπορικής Τραπέζης (Emporiki Secure e-Commerce) εντάχθηκε στο ενιαίο περιβάλλον συστημάτων της Alpha Bank την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013.

Όλοι οι πελάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από την ενιαία Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρετήσεως της Alpha Bank στα τηλέφωνα 801 11 326 0000 (από σταθερό και κλήσεις από την Ελλάδα) και +30 210 326 0000 (από κινητό και κλήσεις από το εξωτερικό). Τι αλλάζει όμως πρακτικά για χιλιάδες πελάτες της πρώην Εμπορικής Τράπεζας από την 28.10.2013 στα προϊόντα και τα εναλλακτικά δίκτυα εξυπηρετήσεως της πρώην Εμπορικής Τραπέζης;

Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα:
- Θα αλλάξει ο αριθμός του καταθετικού λογαριασμού των πελατών της πρώην Εμπορικής Τράπεζας; -(και ο αριθμός IBAN);

Ο αριθμός του καταθετικού λογαριασμού (καθώς και ο αριθμός IBAN) θα αλλάξει μετά από την 28 Οκτωβρίου 2013, λόγω της ενοποιήσεως των συστημάτων καταθέσεων της πρώην Εμπορικής Τραπέζης σε ενιαίο περιβάλλον Alpha Bank.

Ωστόσο, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να μην απαιτείται κάποια ενέργεια εκ μέρους του πελάτη και να συνεχισθούν κανονικά οι συναλλαγές του με την Τράπεζα. Προς διευκόλυνσή του, θα μπορεί επίσης, για εύλογο χρονικό διάστημα, να συνεχίζει να εξυπηρετείται και με αναφορά του παλαιού του λογαριασμού της πρώην Εμπορικής Τραπέζης.

-Αλλάζουν τα βιβλιάρια καταθέσεων των λογαριασμών ταμιευτηρίου;

 -Ναι, τα βιβλιάρια καταθέσεων των λογαριασμών ταμιευτηρίου αλλάζουν. Οι πελάτες μπορούν να παραλάβουν τα νέα τους βιβλιάρια κατά την πρώτη τους επίσκεψη σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Alpha Bank, μετά από την 28 Οκτωβρίου 2013.

 - Λαμβάνω τον μισθό/ σύνταξή μου απευθείας στον καταθετικό μου λογαριασμό. Θα πρέπει να ειδοποιήσω τον εργοδότη μου ή τον συνταξιοδοτικό μου φορέα, ώστε να συνεχίσει να καταβάλλεται ο μισθός/ σύνταξη στον λογαριασμό μου;

-Δεν απαιτείται κάποια ενέργεια εκ μέρους του πελάτη. Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των λογαριασμών και των πληρωμών που συνδέονται με αυτούς.

- Αλλάζει κάτι στην τιμολόγηση και τους όρους των συναλλαγών που διέπουν τη λειτουργία των λογαριασμών (ταμιευτήριο, όψεως, προθεσμίας);

-Το τιμολόγιο που ισχύει από την 28.6.2013, ως ενιαίο τιμολόγιο, καθώς και Γενικοί Όροι Συναλλαγών για όλες τις υπηρεσίες της Τραπέζης, είναι διαθέσιμα στα Καταστήματα της Τραπέζης και στην ιστοσελίδα της, www.alpha.gr. Δεν επέρχονται μεταβολές λόγω της ενσωματώσεως των συστημάτων της πρώην Εμπορικής Τραπέζης με τα συστήματα της Alpha Bank.

- Αλλάζει κάτι στη λειτουργία της χρεωστικής μου κάρτας εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης;

 -Η χρεωστική κάρτα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και με το ίδιο PIN, μετά από την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων και των τραπεζικών λογαριασμών, σε όλα τα δίκτυα εξυπηρετήσεως της Alpha Bank, καθώς και σε αυτά των άλλων τραπεζών μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ. Κατά την ανανέωσή της ο πελάτης θα παραλάβει νέα κάρτα Alpha Bank Enter Visa, η οποία θα διατηρήσει τον ίδιο αριθμό και τον ίδιο αριθμό ΡΙΝ.

 - Αλλάζει κάτι στη λειτουργία της πιστωτικής μου κάρτας εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης;

-Χρειάζεται να προβώ σε κάποια ενέργεια; Όχι, δεν χρειάζεται. Το τριήμερο 26-28.10.2013 θα ανοιχθεί αυτόματα ένας νέος λογαριασμός κάρτας του κατόχου συστήματα της Alpha Bank που θα αποτελεί συνέχεια κάρτας που ήδη διαθέτει. Στον λογαριασμό αυτό θα μεταφερθεί το υπόλοιπό και οι τρέχουσες συναλλαγές του.

Οι πιστωτικές κάρτες εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα μετατραπούν σε προϊόντα Alpha Bank, ως εξής:

Για τους κατόχους της Emporiki Gold Visa, η κάρτα θα μετατραπεί σε Xρυσή Alpha Bank Visa, ενώ για τους κατόχους οποιασδήποτε άλλης κάρτας εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης, η κάρτα θα μετατραπεί σε Alpha Bank Bonus Visa ή MasterCard, αναλόγως του Οργανισμού εκδόσεως.

 - Κατά τη διάρκεια του τριημέρου 26-28.10.2013, οπότε θα πραγματοποιούνται οι εργασίες της ενοποιήσεως, θα μπορώ να χρησιμοποιήσω κανονικά τις κάρτες μου εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης στα ΑΤΜ;

-Από το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου έως το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 2013, οι βασικές συναλλαγές με κάρτες εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του Δικτύου των 1.310 ΑΤΜ της Alpha Bank και δεν θα είναι προσωρινά δυνατή η διενέργεια συναλλαγών μέσω ΔΙΑΣ, σε ΑΤΜ άλλων τραπεζών. 

Επίσης, αναμένεται να υπάρξουν λίγες ώρες κατά τις οποίες δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία των καρτών εκδόσεως της πρώην Εμπορικής Τραπέζης (κινήσεις σε ΑΤΜs, αγορές σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα) και πιο συγκεκριμένα από τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 2013 (4:00) έως το πρωί της ίδιας ημέρας (10:00).

 - Θα αλλάξει το επιτόκιο του ανοικτού δανείου μου ή/και το επιτόκιο που είχα για το όριο υπεραναλήψεως του λογαριασμού μου;
-Και στις δύο περιπτώσεις, το επιτόκιό σας είναι αυτό που έχει συμφωνηθεί με την πρώην Εμπορική Τράπεζα και συνεπώς δεν θα αλλάξει.

 - Τι δυνατότητες έχω για την εξόφληση του δανείου μου;
 -Ο πελάτης θα μπορεί να εξοφλεί τη δόση του δανείου του με τον ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής μέσω Alpha Phone, Alpha Web Banking, καθώς και σε οποιοδήποτε ΑΤΜ ή Κατάστημα του διευρυμένου δικτύου της ενιαίας Τραπέζης. Ο ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής του γνωστοποιηθεί στο αντίγραφο λογαριασμού που θα του αποσταλεί εντός του Νοεμβρίου 2013.
- Μπορώ να χρησιμοποιήσω τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιούσα στην υπηρεσία Emporiki PhoneBanking;
-Όχι, οι κωδικοί στην υπηρεσία Emporiki PhoneBanking δεν θα ισχύουν πλέον. Θα πρέπει οι πελάτες να αποκτήσουν κωδικούς για την υπηρεσία Alphaphone Banking.

kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ