ΑΡΤΑ - ΚΑΣΤΑΝΙΑ:Τίμησαν το κάστανο και τα τοπικά προϊόντα




Η γιορτή κάστανου ήταν η αφορμή.... Κι έδωσε την αφορμή για ένα μεγάλο αντάμωμα στο γραφικό χωριό της Άρτας αλλά και για πλήθος συζητήσεων και πολιτικών συναντήσεων

Η Καστανιά λοιπόν, που έλαβε τ' όνομά της απ' το κάστανο, έκανε την δική της γιορτή, να τιμήσει το κορυφαίο τοπικό προϊόν και την ταυτότητα. 


 Στη γιορτή κάστανου και τσίπουρου έσπευσαν και πολλοί αρτινοί, αλλά και οι κάτοικοι των γύρω χωριών, που θεωρούν την εκδήλωση αυτή, σημαντική για όλο το Δήμο Γ. Καραϊσκάκη.


Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανιάς Χρήστος Τζουμανίκας, μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται σε σχέση με το κάστανο και το τσίπουρο, η οποία ειδικά φέτος, σημείωσε τεράστια επιτυχία, αν κανένας κρίνει απ' την συμμετοχή του κόσμου και την ποιότητα της διασκέδασης, που προσέφερε αυτή η εκδήλωση... Πολλοί και οι παριστάμενοι παράγοντες της περιοχής μας.


Η αρχή απ' τον οικοδεσπότη δήμαρχο Δημήτρη Γαλλίκα, τον εκ Καστανιάς καταγόμενο αντιδήμαρχο Χρ. Αποστόλου. Ήταν εκεί ο αντιπεριεφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κατέρης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιάννης Παπαγιάνης, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Παπαδημητρίου (κατάγεται απ' την Καστανιά άλλωστε), ο καθηγητής Νίκος Παπανικολάου και άλλοι παράγοντες της περιοχής.

 Το τσίπουρο έρεε άφθονο και φυσικά το κάστανο, όπως μας είπαν πολλοί απ' τους παριστάμενους, ήταν πολύ νόστιμο. Παράλληλα ο Σύλλογος είχε φροντίσει, οι γυναίκες του χωριού, να ετοιμάσουν καλά εδέσματα, τα οποία και τίμησαν δεόντως, όλοι οι παριστάμενοι....

 

 





 

 

 





 Φώτο: Chrisostomos Mpokogiannis

epiruspost.gr
gnomiartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης