Παιδί των Βούλγαρων Ρομά η μικρή Μαρία


Παιδί των Βούλγαρων Ρομά Σάσα Ρούσεβα και του συζύγου της Ατάνας Ρούσεφ αποδείχτηκε από την εξέταση DNA ότι είναι η μικρή Μαρία που βρέθηκε σε καταυλισμό στα Φάρσαλα, όπως μεταδίδει το BBC.


 Η μητέρα έχει υποστηρίξει ότι άφησε το μωρό σε μια οικογένεια στην Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια, επειδή δεν μπορούσαν να βγάλουν νόμιμα χαρτιά για να τη δηλώσουν και να την πάρουν μαζί τους στην Βουλγαρία, και αρνείται ότι έχει πάρει χρήματα.
Ωστόσο οι αρχές εξετάζουν κατά πόσο αυτό ισχύει γιατί σε περίπτωση που έδωσε το μωρό έναντι χρημάτων θα καταλήξει στη φυλακή.

Την ίδια ώρα προφυλακισμένοι παραμένουν στην Ελλάδα οι δύο Ρομά που μεγάλωσαν τη Μαρία και οι οποίοι αρχικά είχαν ισχυριστεί ότι το παιδί είναι δικό τους. Οι δυο τους, κατηγορούμενοι για αρπαγή ανηλίκου, επιμένουν ότι τη μικρή τους την άφησε να τη μεγαλώσουν το 2009 μια Βουλγάρα η οποία δούλευε στην περιοχή και δεν μπορούσε να τη θρέψει.

Όσο για τη Μαρία φιλοξενείται στο Χαμόγελο του Παιδιού και παραμένει άγνωστο το που θα καταλήξει.


 http://www.prismanews.gr/media/k2/items/cache/8d897fe556abcd8ff9709a77385c27e8_L.jpg

Η οικογένεια ζει με τα πέντε από τα εννέα παιδιά της στο χωριό Νικολάγιεβο στη Βουλγαρία, σε ένα δωμάτιο όπου βρίσκεται μία σόμπα και ένα διπλό κρεβάτι.
Οι γονείς είναι άνεργοι και προσπαθούν να ζήσουν από τα κοινωνικά επιδόματα τα οποία στη Βουλγαρία ανέρχονται σε 21 ευρώ το μήνα για την ανεργία και 18 ευρώ για τα παιδιά.

Το ζευγάρι προσήχθη στην αστυνομία την Πέμπτη και ακολούθως υποβλήθηκε σε εξέταση DNA. και ανακρίνεται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ζευγάρι έδωσε τη Μαρία στο ζεύγος του Χρ.Σαλλή και της Ε.Δημοπούλου, μετά τη γέννησή της, στις 31 Ιανουαρίου 2009 στη Λαμία, ώστε να μαζέψουν χρήματα και να γυρίσουν στη Βουλγαρία.

Την Τετάρτη είχε γίνει γνωστό ότι οι βουλγαρικές αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με τις ελληνικές, είχαν επικεντρώσει τις έρευνές τους στην πόλη Σαντάνσκι, στη Νοτιοδυτική Βουλγαρία. Η Σάσα Ρούσεβα φαίνεται πως είχε δηλώσει στο νοσοκομείο της Λαμίας ότι ήταν παντρεμένη αλλά στο Ληξιαρχείο καταγράφηκε ως άγαμη.

Ο εντοπισμός των σχετικών εγγράφων και η ασυμφωνία μεταξύ τους ήταν ένα από τα στοιχεία που υποψίασαν τις αρχές και κινητοποίησαν την αναζήτηση του ζεύγους στη Βουλγαρία.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 16 Οκτωβρίου όταν αστυνομικοί, στο πλαίσιο επιχείρησης στον καταυλισμό Ρομά των Φαρσάλων, διαπίστωσαν ότι ένα κορίτσι μικρής ηλικίας έμενε σε σπίτι ζευγαριού με τους οποίους δεν έμοιαζε εμφανισιακά.
 
Τα ίδια ακριβώς κριτήρια δηλαδή η εξωτερική εμφάνιση οδήγησαν σε περιπέτεια μια άλλη οικογένεια στην Ιρλανδία την έπταχρονη ξανθιά και γαλανομάτα κόρη της οποίας απομάκρυναν οι αρχές μετά από καταγγελία.
 
Newsroom Enet
enet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης