Άνοιξαν οι εφαρμογές για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης


Άνοιξαν σήμερα στο Taxisnet, όπως ανακοίνωσε  ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρη, οι εφαρμογές για την υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και για  την ηλεκτρονική διόρθωση στο Α 21 (αίτηση χορήγησης οικογενειακού επιδόματος)


Οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις με τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους καταβληθεί η προκαταβολή του 25% του επιδόματος  πετρελαίου θέρμανσης,  ενώ μετά τις αγορές ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης που θα ακολουθούν και την ηλεκτρονική κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα πιστώνεται σταδιακά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το υπόλοιπο 75% του επιδόματος.

Τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν φέτος είναι:  άγαμοι υπόχρεοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ πέρσι),  έγγαμοι υπόχρεοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ πέρσι), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Τα εισοδηματικά κριτήρια για μονογονεϊκή οικογένεια είναι  έως 43.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο,  με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

Τα περιουσιακά όρια είναι: άγαμοι υπόχρεοι έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 150.000 ευρώ), έγγαμοι υπόχρεοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 200.000 ευρώ), αυτοκίνητο μέχρι 3.000cc (από 2.000cc πέρσι).

Τα γεωγραφικά όρια για κάθε ζώνη παραμένουν τα ίδια.

Για τη δυνατότητα διόρθωσης της αίτησης Α 21 για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι από σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης σε όσους έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά την Αίτηση-Δήλωση Α21, για την χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ (Ενιαίο Επίδομα στήριξης τέκνων και Ειδικό Επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών).

Στην συνέχεια, οι αιτούντες θα πρέπει να προσκομίσουν άμεσα στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, του Δήμου κατοικίας τους,  τα απαραίτητα  δικαιολογητικά  (πλην  του εντύπου Ε1) που έχουν επιλέξει κατά τη συμπλήρωση της Αίτησης-Δήλωσης Α21, προκειμένου να ελεγχθούν από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΓΑ.
madata.gr -Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης