Δημόσιο: Οι λίστες υπαλλήλων που αποχωρούν ως το 2014


Τις λίστες των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο έως το τέλος της χρονιάς αλλά και μέσα στο 2014 ετοιμάζουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον αρμόδιο υπουργό να παραδέχεται ότι «κληρονόμησε τις απολύσεις» και παράλληλα να καταγγέλλει βάναυση διαστρέβλωση των λεγομένων του!


Μέσα σε διάστημα δύο μηνών θα δουν την πόρτα της εξόδου 4.000 Δημόσιοι υπάλληλοι ενώ έως το τέλος του επόμενου έτους θα έχουν απολυθεί ακόμη 11.000.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στη «λίστα του Σίντλερ» βρίσκονται οι 2.000 υπάλληλοι της ΕΡΤ από τους 2.662 που ήδη απολύθηκαν, οι οποίοι και προσμετρούνται στις 4.000 απολύσεις του 2013.

Ακολουθούν 2.234 σχολικοί φύλακες που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και ανήκουν στην κατηγορία της κατώτατης εκπαίδευσης. Με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης της υπουργικής απόφασης θα βρεθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο εκτός Δημοσίου.

Επόμενη δεξαμενή οι 5.000 υπάλληλοι των δήμων που υπολογίζει η κυβέρνηση ότι θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας εντός του 2013. Πρόκειται, για υπαλλήλους χαμηλών προσόντων που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και θα είναι οι πρώτοι που θα απολυθούν μετά το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας.

Εκτός δημοσίου αναμένεται να βρεθούν περίπου 6.000 συμβασιούχοι που εργάζονται σε δημόσιο ή ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές. Σύμφωνα με την aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με την τρόικα ώστε εφόσον απομακρυνθούν με δικαστικές αποφάσεις από το Δημόσιο (υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τους 5.000) να υπολογιστούν ως απολύσεις.

Είναι ευνόητο ότι σε μια τέτοια περίπτωση «λύνονται» τα χέρια της κυβέρνησης, καθώς είναι μία πολύ μεγάλη «δεξαμενή» που θα μπορούσε να καλύψει όλες τις απολύσεις του 2013 και τμήμα αυτών του 2014.

Στο στόχαστρο μπαίνουν επίσης:

Οι επίορκοι, οι υποθέσεις των οποίων για βαρύτερα ή ελαφρότερα αδικήματα, βρίσκονται στα πειθαρχικά συμβούλια. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συγκεντρωτικός αριθμός για το πόσοι έχουν απομακρυνθεί εντός του 2013.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρούν ότι μαζί με τους «κοπανατζήδες» για τους οποίους γίνονται εντατικοί έλεγχοι τους τελευταίους μήνες από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό αριθμό που θα καλύψει μέρος των υπόλοιπων 2.000 απολύσεων του Δεκεμβρίου του 2013.

Οι «διαθέσιμοι» που έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά. Ο έλεγχος που πραγματοποιείται στους δημοτικούς αστυνομικούς έχει δείξει ότι μπορεί να φτάσουν και τους 300 αυτοί που βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία, ενώ ανάλογοι έλεγχοι θα γίνονται σε όλους όσοι εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με στόχο να επεκταθούν σε όλο το Δημόσιο.
madata.gr
Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ