Καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο


Με διαφωνίες για την ύπαρξη της θεωρίας των δύο άκρων
 
 Το θέμα της δράσης της Χρυσής Αυγής απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο με τις παρατάξεις του να καταδικάζουν τη δράση του κόμματος αλλά να διαφωνούν ως προς την ύπαρξη της θεωρίας των δύο άκρων... 



...την οποία υποστήριξε ο Αλέξανδρος Καχριμάνης τοποθετώντας από τη μεριά τη φασιστική αυτή οργάνωση και στην άλλη όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν αρκετά στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ, αλλά τους αναρχικούς κουκουλοφόρους από τους οποίους ο ίδιος και η οικογένειά του έχει δεχτεί δύο επιθέσεις.

Μετά από πρόταση του Βαγγέλη Αργύρη να υπάρξει μια καταδίκη του Περιφερειακού Συμβούλιου στη δράση της Χ.Α. η συζήτηση άνοιξε και ο ίδιος τόνισε πως η παράταξή του έχει καταδικάσει τη βία από όπου κι αν προέρχεται ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν είναι υπέρμαχη της θεωρίας των δύο άκρων.«Κακώς περιμέναμε το έγκλημα για να δούμε τη δράση της Χ.Α. αλλά πρέπει να γίνει μια συζήτηση για της δράση της Χ.Α. γιατί πρόκειται πράγματι για μια εγκληματική δραστηριότητα», είπε ο κ. Αργύρης.

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, επέλεξε να υποστηρίξει τη θεωρία των δύο άκρων λέγοντας ότι ο ίδιος και η παράταξή του έχουν καταδικάσει τη βία από όπου κι αν αυτή προέρχεται, ενώ έδωσε και ελαφρυντικά στον πρώην στέλεχος και πολιτευτή της Χ.Α. στα Γιάννινα για την χειροδικία του στις τρεις κοπέλες μέσα στο αστυνομικό τμήμα.«Εγώ δέχομαι ότι υπάρχουν τα δυο άκρα, γιατί έχω δεχτεί επιθέσεις από κουκουλοφόρους και εύχομαι να μη τις ζήσει κανένας αυτές τις στιγμές.

Την πρώτη φορά τους χαρίστηκα τώρα έκανα μήνυση κατ' αγνώστων. Αυτά τα γεγονότα είναι στην ίδια καταδίκη με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Και δεν εννοώ ότι το άλλο άκρο είναι τα κόμματα που είναι εδώ, εννοώ αυτούς που βάζουν κουκούλες», είπε ο κ. Καχριμάνης και πρόσθεσε: «Χθες μια συνιστώσα από τις ακραίες πήγε στο μαγαζί ενός πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγή που τώρα έχει μετανιώσει και παραδέχεται ότι ήταν ένα λάθος του. Έκανε μια απρέπεια μέσα στο αστυνομικό τμήμα, δεν συγκρατήθηκε αλλά είναι εύκολο να προβείς σε ατόπημα αν είσαι εν βρασμό ψυχής»

.Η δήλωσή του αυτή όμως προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης (ήταν παρούσες μόνο η «Ήπειρος Τόπος Να ζεις» και η Λαϊκή Συσπείρωση), με τον Β. Αργύρη να χαρακτηρίζει λάθος την εξίσωση της Χρυσής Αυγής με χτυπήματα βίας από κουκουλοφόρους.«Αυτό που βλέπουμε στη Χ.Α είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση και όσα κάνει δεν εξισώνονται με χτυπήματα βίας κουκουλοφόρων.

 Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, καταδικαστέα αλλά διαφορετικά», είπε.Από την πλευρά του ο Κ. Κωτσαντής επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν περίμενε τη δολοφονία του Π. Φύσσα για να καταλάβει τι εστί Χ.Α. ενώ επιτέθηκε και στην Περιφερειακή Αρχή για την απόφασή της να καλέσει εκπρόσωπο αυτού του κόμματος στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης.«Από την παρέλαση πέρσι στα Γιάννινα επειδή ξέραμε τη δράση της Χρυσής Αυγής είχαμε ζητήσει να μην καλούνται σε εκδηλώσεις και η Περιφέρεια να πάρει πίσω την πρόσκλησή της», είπε ενώ σχετικά με τη θεωρία των δύο άκρων τόνισε πως είναι επικίνδυνη γιατί «ταυτίζει πολιτικές οργανώσεις με τη δράση της Χ.Α.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

http://epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης