ΑΡΤΑ: Εορτασμός Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014


Τα πρόσωπα του χρόνου - Εκδηλώσεις στα Αρχαιολογικά Μουσεία Άρτας και Νικόπολης Πρέβεζας

Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014, με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου», σας ενημερώνει ότι στα δυο μουσεία αρμοδιότητάς της, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:


Α. Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης: Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων

    Το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, και ώρα 20.30, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Ιωάννη Σειραδάκη, καθηγητή Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων: Η ανακάλυψη – Η μελέτη – Οι τεχνικές – Η χρήση».

Στη συνέχεια θα εγκαινιασθεί περιοδική έκθεση με τίτλο «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων», στην οποία θα εκτεθεί το πλέον πρόσφατο και πιστό αντίγραφο του μηχανισμού, πλαισιωμένο από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Η έκθεση θα έχει διάρκεια από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 06 Οκτωβρίου.

Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 Από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής -κατόπιν ραντεβού- θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν, μαζί με τους καθηγητές τους, την περιοδική έκθεση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και να ενημερωθούν για την ανακάλυψη και τη χρήση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Αθηνά Κωνσταντάκη, αρχαιολόγο, στο τηλέφωνο 2682089890 και τον κ. Διονύσιο Κιτσαντά, αρχαιοφύλακα, στο τηλέφωνο 2682089892.

Β. Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας: Πόσος χρόνος χρειαζόταν για να…


    Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, από τις 9.00 έως τις 13.00, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με θέμα: «Πόσος χρόνος χρειαζόταν για να…». Η δράση απευθύνεται σε μαθητές γ΄ έως στ΄ δημοτικού, σε ομάδες έως 30 ατόμων. Η δράση θα διαρκεί μία ώρα και θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού (κα Ιουλία Πετράκη, τηλ. 2681071700).

    Από την Τρίτη 08 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα μεταφερθεί από το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και θα παρουσιασθεί περιοδική έκθεση με τίτλο «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων», στην οποία θα εκτεθεί το πλέον πρόσφατο και πιστό αντίγραφο του μηχανισμού, πλαισιωμένο από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Από την Τρίτη 08 έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής -κατόπιν ραντεβού- θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν, μαζί με τους καθηγητές τους, την περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και να ενημερωθούν για την ανακάλυψη και τη χρήση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Βασίλειο Καπόπουλο, αρχαιολόγο, στο τηλέφωνο 2681071700.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ