Η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζει το Θερινό Σχολείο Τζουμέρκων


Η συνάντηση με θέμα «Οικολογία, τουρισμός και ανάπτυξη» θα φιλοξενηθεί από τις 27 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου στον Καταρράκτη Άρτας


Η δεύτερη συνάντηση του Θερινού Σχολείου Τζουμέρκων και Νοτιοανατολικής Πίνδου θα φιλοξενηθεί από τις 27 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου στον Καταρράκτη Άρτας. 
Η συνάντηση με θέμα «Οικολογία, τουρισμός και ανάπτυξη» υλοποιείται από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων, το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου και το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.

Στην ανάγκη στήριξης πρωτοβουλιών που αναδεικνύουν νέες αναπτυξιακές κατευθύνσεις σε περιοχές, όπως τα Τζουμέρκα, αναφέρθηκαν οι φορείς διοργάνωσης του Θερινού Σχολείου σε συνέντευξη τύπου που  παραχώρησαν σήμερα. 
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εξήρε την πρωτοβουλία διοργάνωσης του Θερινού Σχολείου, καθώς μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος για να αντιμετωπίσει την κρίση.

«Σήμερα -είπε- δέχθηκα μία επιστολή από έναν νέο άνθρωπο, που ανέφερε πως φεύγει από την Αθήνα για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ήπειρο και ζητούσε την στήριξή μας για να μπορέσει να είναι χρήσιμος πολίτης για τον τόπο του. Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει όλοι να απαντήσουμε σήμερα. Τα Τζουμέρκα, όπως και η Ήπειρος συνολικά έχει αξίες, έχει πολιτισμό, έχει παραδόσεις. Με αυτή την πρωτοβουλία στα Τζουμέρκα θα βρεθούν 20 νέοι επιστήμονες, οι οποίοι μαθαίνοντας την περιοχή, θα είναι χρήσιμοι αύριο για να στηρίξουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης, που θα σέβεται τον τόπο.  Ως Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζουμε την προσπάθεια και τους συγχαίρουμε. Είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που προάγει την ανάπτυξη».

Στους στόχους της δεύτερης συνάντησης του Θερινού Σχολείου αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Σχολείου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευ. Αυδίκος, ο πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων κ. Κ. Μαργώνης και ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων κ. Χρ. Χασιάκος.
epirusday.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ