ΠΡΕΒΕΖΑ: Όλα έτοιμα για το Φεστιβάλ της Ένωσης Νέων Αγροτών


Και η μασκότ στη «μάχη» της προβολής

Το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου που θα διεξαχθεί από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου στο Κανάλι Πρέβεζας, έβαλαν στο μικροσκόπιο κατά την πανσέληνο της 21ης Αυγούστου οι νέες και οι νέοι αγρότες, μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας στην προτελευταία συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής στο γραφείο της ΕΝΑ Πρέβεζας.

Οι πολλές δηλώσεις συμμετοχής έχουν «ανεβάσει τον πήχη», αλλά ταυτόχρονα και την αγωνία ανταπόκρισης των μελών των Ομάδων Εργασίας της ΕΝΑ Πρέβεζας, που είναι η πρώτη φορά που διοργανώνει μόνη της τόσο μεγάλη εκδήλωση, σε τόσο κρίσιμη περίοδο.

Μοιάζει σαν το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου να ανέλαβε ξαφνικά, λόγω συγκυριών, το βάρος της επισήμανσης ότι το μέλλον όλων των κοινωνιών των ανθρώπων βρίσκεται στην δικτυωμένη οριζόντια δράση των πολλών μικρών τοπικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, που οργανώνονται από τις τοπικές κοινωνίες, και όχι στις κεντρικές φαραωνικές λαβιρυνθοειδείς «μιζαδόρικες (;)» εργολαβίες της ανάπτυξης, ίσως ούτε καν στην κεντρικά σχεδιαζόμενη περιφερειακή ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ η ΕΝΑ Πρέβεζας έδωσε στη δημοσιότητα και τη μασκότ του Φεστιβάλ, που πράγματι είναι εντυπωσιακή.

Για όσους προετοιμάζονται για την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου (6-8 Σεπ 2013, Κανάλι & Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας) και θέλουν να οργανώσουν την επιστροφή τους από το δυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας προς όλη την Ελλάδα, την Κυριακή, 8 Σεπ 2013, προβλέπονται:

-10.00-12.00: Διαγωνισμός δεξιοτεχνίας άροσης με τρακτέρ στο Κανάλι
-10.00-12.00: Συζήτηση με επίκεντρο την συμβολή του τοπικού πολιτισμού στην τοπική ανάπτυξη και μάλιστα με το καλύτερο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών, το γυναικείο.
-12.00-14.00: Ολομέλεια, τελικά σημεία προσοχής και παρουσίαση της Αγροτικής Αγοράς Πρέβεζας από τους πρωταγωνιστές της.
-12.00-14.00: Λειτουργία επιδεικτικής Αγοράς Αγροτών και ΛΗΞΗ.

Στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν, με αίτηση συμμετοχής, αλλά είναι ελεύθερη η συμμετοχή στην τελετή έναρξης την Παρασκευή, 6 Σεπ 2013, από 20.30 έως 21.30, στην κεντρική πλατεία Καναλιού Πρέβεζας, καθώς και στην αγροτική βραδιά, το Σάββατο, 7 Σεπ 2013,, από 20.30, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σαμψούντας Πρέβεζας»

epiruspost.gr

 taxydromosartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης