Η προκήρυξη των Εν Νικοπόλει Ακτίων


Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και ο Σύλλογος Ανθρώπολις, σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Συλλόγους (Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ερμής» Πρέβεζας, τον Κολυμβητικό Σύλλογο «Ποσειδώνα» και τον Ναυτικό Όμιλο Πρέβεζας ), με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας προκηρύσσει και διοργανώνει Κολυμβητικό διάπλου και Αγώνα δρόμου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ναυμαχίας του Ακτίου και των «εν Νικοπόλει Ακτίων».


Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους: 


1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013: Κολυμβητικός διάπλους Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2013: Αγώνας δρόμου

 2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ 

 2.1 Κολυμβητικός διάπλους Ακτίου-Πρέβεζας Ώρα Εκκίνησης: 11.00 Αφετηρία: Άκτιο Τερματισμός: Δημαρχείο Πρέβεζας 2.2 Αγώνας Δρόμου 16 χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 9.00 Αφετηρία: Έμπροσθεν Κάστρου Ακτίου Τερματισμός: Αρχαίο Στάδιο Νικόπολης. Περιγραφή της Διαδρομής και αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της ΛΓ΄ ΕΠΚΑ (http://www.lgepka.gr/) και του Συλλόγου Ανθρώπολις (http://anthropolispreveza.blogspot.gr/).

 3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Για να συμμετάσχει κάποιος στον Κολυμβητικό διάπλου και τον Αγώνα δρόμου θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή με Υπεύθυνη Δήλωση του Γονέα – Κηδεμόνα.

 4. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 

4.1 Δηλώσεις Συμμετοχής Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Κολυμβητικό διάπλου και τον Αγώνα δρόμου, θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Τρίτη 27 Αυγούστου 2013. 4.2 Τρόποι Εγγραφής Η εγγραφή είναι δωρεάν και συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax στο 2682026631 και αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Πρέβεζας, οδός Β. Μπάλκου 1. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Δημήτριο Ρούσσο, στο 2682025503 / 2682025325, εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

5. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ & ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν και τους δρομείς στο χώρο διεξαγωγής (Σημείο Εκκίνησης ) των Αθλητικών Εκδηλώσεων. Η μεταφορά των κολυμβητών θα γίνει με παραδοσιακά ψαροκάικα του Συλλόγου Αλιέων Πρέβεζας. Για τους κολυμβητές: Ώρα αναχώρησης από το Δημαρχείο 10:30 π.μ.. Για τους δρομείς: Ώρα αναχώρησης λεωφορείου από την Πλατεία Ανδρούτσου 08:00 π.μ. Ώρα επιστροφής: Μετά το ΤΕΛΟΣ του Αγώνα Δρόμου από το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης

6. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό, τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

7. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Κατά μήκος του αγώνα δρόμου θα υπάρχουν 3 σταθμοί υποστήριξης των στο 4ο / 8ο/ 12ο χλμ. Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση, τον Τερματισμό καθώς και ανά 4 χλμ. Τέλος, στον Τερματισμό διατίθενται εμφιαλωμένα νερά και τσάι. Ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία, καθώς και σε όλη τη διαδρομή και στον τερματισμό.

8. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΤΑ Τα προσωπικά ποτά θα πρέπει να δοθούν στους διοργανωτές, έτσι ώστε να μοιραστούν στους δρομείς κατά τη διάρκεια του αγώνα, σύμφωνα με υπόδειξή τους.

 9. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Κάθε 4χλμ., στα σημεία ανεφοδιασμού, της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

10. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ Δεν υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού για τον αγώνα δρόμου.

11. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

– ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 11.1 Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του Αγώνα Δρόμου καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων των 10 πρώτων την έχουν αναλάβει έμπειροι γυμναστές που βοηθούν εθελοντικά την όλη διοργάνωση. 11.2 Αποτελέσματα Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στα Μ.Μ.Ε και στο διαδίκτυο μετά τη λήξη του αγώνα.

12. ΕΠΑΘΛΑ Αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στον Κολυμβητικό Διάπλου και στον Αγώνα Δρόμου. Τα μετάλλια είναι αναπαραγωγή στη μία όψη οπισθότυπου χάλκινου νομίσματος της Νικόπολης, κοπής Γορδιανού (238-244 μ.Χ.), με το Ακτιακό στεφάνι, και την επιγραφή Εν Νικοπόλει Άκτια 2013 και το είδος του αγώνα, κολυμβητικός διάπλους ή αγώνας δρόμου, στην άλλη.

13. ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 

 Τόπος: Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Πρέβεζας, οδός Β. Μπάλκου 1. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Από 22 έως 28 Αυγούστου και ώρες 08:00 έως 14:00. Οι αθλητές οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πραγματοποιούνται εγγραφές και την ημέρα των αγώνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ