Τελευταίο αντίο για το Νίκο Μάντη… Έφυγε ένας λαμπρός άνθρωπος


Σήμερα Κυριακή στις πέντε το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Περιβλέπτου θα γίνει η κηδεία του Νίκου Μάντη

Η κοινωνία των Ιωαννίνων είναι πιο φτωχή από τον αιφνίδιο και άδικο χαμό, ενός ανθρώπου που διακρίθηκε για το ήθος, την ευαισθησία και την αξιοπρέπεια. 


Η οικογένειά του δεν επιθυμεί την κατάθεση στεφάνων κι αντί αυτών τα χρήματα μπορούν να κατατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των δομών του Δήμου.

Ο Νίκος Μάντης, που υπηρέτησε για πολλά χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έβαλε τέλος στη ζωή του, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο θάνατός του συγκλόνισε την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συνεργάτες του και όλους όσους τον γνώριζαν και σόκαρε την τοπική κοινωνία.

Ο Νίκος Μάντης τον Μάιο είχε υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Ιωαννίνων. Ήταν ο άνθρωπος που είχε αποκαλύψει την υπεξαίρεση του 1,3 εκατομμυρίων στο ταμείο του Δήμου.

Και πραγματικά δεν είναι ώρα για περισσότερα λόγια παρά μόνο για λίγα από όσα ο ίδιος ανέφερε στην επιστολή της παραίτησής του:
«Γνώμονας των ενεργειών μου ήταν η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, με διαφάνεια και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα που γνωρίζω ότι προέρχεται από το υστέρημα των συμπολιτών μας σε δύσκολους γι' αυτούς καιρούς.Είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη, που ξεκίνησε ήδη το έργο της θα αποδώσει τις ευθύνες όπου υπάρχουν. Προσωπικά θα συμβάλλω σε αυτή την κατεύθυνση με όλες μου τις δυνάμεις.
Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ τα ερωτηματικά αλλά και την οργή των συμπολιτών μας για όσα συνέβησαν. Δικαιολογημένα ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.Δεν κατανοώ όμως τον λαϊκισμό ορισμένων κύκλων, που επιδίδονται σε ένα πολύ γνωστό πολύ παλαιό κι ανούσιο πολιτικάντικο παιχνίδι επιλέγοντας την εύκολη λύση, να στοχοποιήσουν το δήμαρχο κι έμενα ζητώντας την κεφαλήν μας επί πίνακι.
Το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με καταπόνησε σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. Όσα συνέβησαν ανθρώπινα με ξεπερνούν, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου...»

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Η Δημοτική Αρχή, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τον άδικο χαμό του Νίκου Μάντη. Ο πόνος είναι βαρύς για την απώλεια ενός ακέραιου, έντιμου, ηθικού ανθρώπου και επιστήμονα.
Ο Νίκος Μάντης υπηρέτησε το Δήμο και την Αυτοδιοίκηση με αξιοζήλευτη υπευθυνότητα, εργατικότητα κι ευαισθησία.
Η εντιμότητα και η ευαισθησία που τον διέκριναν, ήταν αυτά που τον οδήγησαν στην παραίτηση μόλις εντόπισε κι αποκάλυψε την υπεξαίρεση χρημάτων στο ταμείο του Δήμου.
Ο ίδιος οδήγησε την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να αντέξει την πίεση που προκλήθηκε.
Η Δημοτική Αρχή θεωρεί βαθιά υποχρέωσή της, στη μνήμη του Νίκου Μάντη, την πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και των υπευθύνων. Προς την κατεύθυνση αυτή η Δικαιοσύνη οφείλει να πράξει το καθήκον της.
Στην οικογένεια του Νίκου η Δημοτική Αρχή εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση της και υπόσχεται ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει τη μνήμη του.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ