"Όχι" στο πολυνομοσχέδιο από τον Δήμο "Γ.Καραϊσκάκη"


ΨΗΦΙΣΜΑ για το πολυνομοσχέδιο και τα νέα δεινά που επιφέρει στο λαό μας εξέδωσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» Ν. Άρτας, στη συνεδρίασή του της 15ης Ιουλίου 2013.  


Αφού συζήτησε το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και τα νέα δεινά που αυτό επιφέρει στο λαό μας, ΟΜΟΦΩΝΑ εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με αυτό και την αμέριστη συμπαράστασή του στους υπό διαθεσιμότητα και απόλυση εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. και το δημόσιο.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στις σχεδιαζόμενες απολύσεις - διαθεσιμότητες. Οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην κατάργηση δομών και χιλιάδων απολύσεων προσωπικού, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο και αυτές οι ανεπαρκείς κοινωνικές δομές.

Ανοίγει παραπέρα ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών, επιφέροντας νέα πλήγματα στη λαϊκή οικογένεια. Στόχος τους είναι μικρότερο κράτος, χτύπημα της σταθερής εργασίας, εργαζόμενοι χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Συγκεκριμένα με το πολυνομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπεται:

• Κατάργηση των υπηρεσιών και άμεση διαθεσιμότητα - απόλυση, 2.200 Σχολικών Φυλάκων, 3.500 ατόμων της Δημοτικής Αστυνομίας, 2.000 περίπου Καθηγητών ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και όλων των Οδηγών και Τεχνικών της Υπηρεσίας Κρατικών Αυτοκινήτων.
• Ένταξη όλων των μικροεπιτηδευματιών στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε., άσχετα από τα πληθυσμιακά κριτήρια που ίσχυαν μέχρι σήμερα.
• Κατάργηση από το 2017, του κατώτατου μισθού που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση και διαμόρφωσή του με υπουργική απόφαση.
• Νέα φοροληστεία για τους μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους (καταργείται το αφορολόγητο) και ταυτόχρονη τεράστια ελάφρυνση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, αφού μόνο ό συντελεστής φορολόγησης μερισμάτων μειώνεται κατά 15% (από 25% γί-νεται 10%).
• Επιβάλλονται νέες περικοπές στον Ε.Ο.Π.Π.Υ. με δυσβάστακτες επι-πτώσεις στην περίθαλψη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
 • Με υπουργική απόφαση θα μπορούν να καταργούνται οργανικές θέσεις στο δημόσιο και με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση θα μπορεί να εκβιάζει τους εργαζόμενους ή και να απολύει κατά το δοκούν.

Ιδιαίτερα σημαντικές θα είναι οι επιπτώσεις για φτωχές περιοχές όπως ο Δήμος μας, επιπτώσεις που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ερήμωση.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ο.Α.Ε.Ε., όπου με την επιβολή της υποχρεωτικής ασφάλισης, θα αναγκαστεί σε κλείσιμο η μεγάλη πλειοψηφία των μικροεπαγγελματιών. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στα περισσότερα Χωριά του Δήμου μας, μπορεί να μη λειτουργεί ούτε ένα καφενεδάκι.

Με την απόλυση των Καθηγητών ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ, στην ουσία αυτά οδη-γούνται σε κλείσιμο και οι μαθητές τους (όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα) στέλνονται στα ιδιωτικά ΙΕΚ και οι υπόλοιποι στα σπίτια τους. Δεν καταργήθηκαν οι ανάγκες τεχνικής παιδείας, άσχετα αν η Κυβέρνηση καταργεί τα Σχολεία τους.

Σήμερα φοιτούν στις υπό κατάργηση ειδικότητες, πάνω από 13.000 μαθητές και η αποφοίτησή τους είναι στον αέρα. Να σημειώσουμε ακόμη, ότι είναι αναγκαίο να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που υπηρετούν στις υπηρεσίες των Δήμων.

Πρέπει να γίνουν προσλήψεις σε κρίσιμες για την εξυπηρέτηση του λαού υπηρεσίες, με μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Με τις σκέψεις αυτές, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑ-ΚΗΣ» Ν. Άρτας, απορρίπτει στο σύνολό τους αυτές τις επιλογές και καλεί την Κυβέρνηση και τα Κόμματα:

• Η Κυβέρνηση να αποσύρει το Πολυνομοσχέδιο, ώστε να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις που επιφέρουν νέα βάρη στο λαό μας.
• Τα Κόμματα και οι Βουλευτές να απορρίψουν το πολυνομοσχέδιο.

Τέλος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων για να μην απολυθεί κανένας, για να μη διαλυθεί καμία κοινωνική δομή στους Δήμους και το Δημόσιο.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ