ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε κλειστό σχολείο οι Κούρδοι λαθρομετανάστες


Σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο στο κοινοτικό διαμέρισμα της Αγίας Κυριακής μεταφέρθηκαν οι τριάντα περίπου Κούρδοι λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν όταν το δουλεμπορικό Ναυσικά έπλεε από την Πάργα προς τον όρμο του Αγίου Ιωάννη.


Το δημοτικό σχολείο το οποίο δεν διαθέτει ούτε τις στοιχειώδεις υποδομές άνοιξε άρον άρον με απόφαση του Δημάρχου Πάργας και στους άδειους και εντελώς παρατημένους χώρους του στοιβάχθηκαν οι λαθρομετανάστες.

Ούτε καν κρεβάτια για να κοιμηθούνε... Το μόνο που υπάρχει στο κτίριο αυτό είναι δύο τουαλέτες, είπε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση του Δημάρχου. «Μόνος του αποφάσισε, μόνος του πήρε τα κλειδιά του κλειστού σχολείου, χωρίς να ρωτήσει κανέναν» τόνισε.

Και τα πρώτα προβλήματα και οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν. Κι αυτό γιατί ο αύλειος χώρος του σχολείου, στον οποίο συγκεντρώνονται οι λαθρομετανάστες τις περισσότερες ώρες της μέρας, χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους της περιοχής. Αποτελούσε για πολλά σπίτια και την δική τους αυλή.

«Είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις με τόση ευκολία. Δεν μπορούν να φιλοξενούνται τόσοι άνθρωποι σε ένα σχολείο που ήταν κλειστό, δεν διαθέτει καμία υποδομή και ξαφνικά να αναστατώνεται η λειτουργία ενός ολόκληρου χωριού», τονίζουν οι κάτοικοι οι οποίοι αναρωτιούνται για πόσο διάστημα θα παραμείνουν στο χώρο οι Κούρδοι λαθρομετανάστες.

epiruspost.gr

Φώτο αρχείου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης