ΚΤΙΣΤΑΔΕΣ: Ξαναγύρισαν στην παράδοση...!!!


Με απόλυτη επιτυχία, ύστερα από δέκα χρόνια, αναβίωσε χθες το "Καγκελάρι" στο χωριό Κτιστάδες της Άρτας

Με πρωτοβουλία του δραστήριου τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, χθες Σάββατο στους Κτιστάδες αναβίωσε το Καγκελάρι στο Τζουμερκιώτικο αυτό χωριό. (Δείτε 10 φώτο)


Ύστερα από τις άοκνες προσπάθειες -ενός μήνα περίπου- των μελών του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, η οργάνωση του παλιού αυτού εθίμου στην πλατεία του χωριού έγινε με απόλυτη επιτυχία.

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού, με την παρουσία τους, ζωντάνευσαν αυτό το δρώμενο στο γνωστό μαστοροχώρι της ορεινής Άρτας, το οποίο μαζί με το γλέντι που ακολούθησε κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.


Είναι γεγονός ότι η όλη οργάνωση ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη και όπως τόνισε στην ενακτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Κώστας Βήχας, "...Ζητούμε από τους συγχωριανούς μας να αγκαλιάσουν περισσότερο αυτές τις προσπάθειες του Συλλόγου και με τις δικές τους ιδέες να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας άλλης πολιτιστικής εποχής για το χωριό μας. Όλοι οφείλουμε αυτή την δραστηριότητα κατά κύριο λόγο στα νέα παιδιά και στις νέες γενιές που θα ακολουθήσουν...."

Όπως προαναφέραμε από αυτή την εκδήλωση δεν απουσίαζε κανείς. Υπήρξε ένα είδος καθολικού ξεσπάσματος, ίσως γιατί και η δύσκολη εποχή που περνάει η Χώρα, να ήταν η αφετερία να ξαναγυρίσουν σε μια παράδοση που έχει την δική της κοινωνική σημασία. Ήταν όλοι εκεί και όλοι συμμετείχαν με την ψυχή τους, όπως θα διαπιστώσετε από τις παρακάτω ενδεικτικές φωτογραφίες.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι την όλη εκδήλωση τίμησε και πολυμελής αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικών Τζουμέρκων με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χασιάκο.

Δείτε φώτο













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης