Ο “δραπέτης” μάζευε ρίγανη!


Σας μεταφέρουμε ένα ευτράπελο γεγονός που διαβάσαμε - μάθαμε από τα βουνά του Θέρμου, το οποίο δημοσιεύθηκε χθες στο agrinionews.gr. Ήταν κοντά στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, τις μέρες που ήταν σε εξέλιξη η αναζήτηση εκεί, αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή που είχε προηγηθεί.


Τα νεύρα λοιπόν ήταν τεντωμένα. Πάνοπλοι αστυνομικοί παντού και οι ντόπιοι πίσω από γρίλιες να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα. Είχε αρχίσει να σουρουπώνει όταν μια ομάδα από αστυνομικούς είχε αρχίσει να χαλαρώνει ελαφρώς. Ξαφνικά και ενώ το σκοτάδι ετοιμαζόταν να πέσει μια φιγούρα φαινόταν καθαρά στη θερμική κάμερα, όσο και να ήθελες να την αγνοήσεις.

Ούτε 40 μέτρα από κει που βρισκόταν η συγκεκριμένη δύναμη κάποιος κινούταν σχεδόν με “έρπειν” στο έδαφος κάνοντας μικρά αλματάκια! Και το χειρότερο; Ήταν ξεκάθαρο ότι στον ώμο του είχε ένα σακίδιο και μάλιστα μεγάλο! Ήταν δραπέτης; Ήταν κάποιος που θα τους ανεφοδίαζε με τροφή; Οι κινήσεις ήταν παράξενες πάντως σα να ερευνούσε το έδαφος…

Ελάχιστα από αυτά σκέφτηκαν οι αστυνομικοί, ΟΠΚΕ  και όσοι ήταν εκεί, εν πάση περιπτώσει.

Αμέσως πετάχτηκαν πάνω, πήραν θέσεις μάχης, όπλισαν, οι θερμικές κάμερες πήραν μπρος, έγινε σήμα για ενισχύσεις! Ήταν ξεκάθαρο: κάποιος κινούταν ύποπτα. Ευτυχώς, όπως αποδείχτηκε, κανείς δεν πυροβόλησε αμέσως. Ακούστηκαν πολλά “ακίνητος” μαζί, κάποιοι κινήθηκαν γρήγορα και έπεσαν πάνω στον εισβολέα.

Ο σάκος αναποδογύρισε και το περιεχόμενο δεν χωρούσε αμφισβήτηση. Ο σβέλτος παππούς που είχαν ακινητοποιήσει μάζευε ρίγανη! Απόρησε μεν, διαμαρτυρήθηκε ελαφρώς αλλά παραδόθηκε στη μοίρα του και όλοι ησύχασαν. Οι σβέλτες κινήσεις του προς το έδαφος ήταν από το μάζεμα του συμπαθούς αρωματικού φυτού! Ευτυχώς.

Τελικά ακόμα και στις πιο δύσκολες αποστολές και περιστάσεις της ζωής κοντά στο φόβο και την αγωνία, βρίσκεται και η κωμωδία…

Γ.Σ.
agrinionews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης