Nέα οδική γέφυρα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο


Με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και την καλύτερη κυκλοφορία η νέα γέφυρα στους Κήπους του Έβρου 

Πρωτόκολλο με το οποίο συμφωνήθηκε η κατασκευή νέας οδικής γέφυρας στο ύψος του μεθοριακού σταθμού Κήπων του Έβρου, υπογράφηκε μεταξύ εκπροσώπων της Ελλάδος και της Τουρκίας, σε συνάντηση που έγινε στην Αδριανούπολη.


Η νέα οδική Γέφυρα των Κήπων, θα κατασκευαστεί 7,5 μέτρα νοτιότερα της υφιστάμενης, θα βρίσκεται ψηλότερα και θα διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας (δύο ανά κατεύθυνση).

Για το σκοπό αυτό είχε συσταθεί από το 2006, Μικτή Επιτροπή για το Σχεδιασμό και την Παρακολούθηση του Έργου (ΜΕΣΠΕ), η οποία εργάσθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με κατάληξη την 26η Ιουνίου 2013 οπότε υπογράφηκε η τελική συμφωνία.

Στο πρωτόκολλο συμφωνήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, ενώ παράλληλα υπογράφηκαν και τα αρχικά σχέδια καθώς επίσης και η τεχνική αναφορά από υποεπιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Σημειώνεται πως από ελληνικής πλευράς τη μελέτη θα ολοκληρώσει και θα δημοπρατήσει η Εγνατία Οδός ΑΕ και από Τουρκικής πλευράς η Κρατική Αρχή Αυτοκινητοδρόμων (K.G.M.).

Στόχος είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής άνεσης, η συμβολή στην εθνική πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης και  γενικότερα στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας.

protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ