Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ζωή σαν παραμύθι


Από το μεροκάματο στους δρόμους της Αθήνας, o γιος μεταναστών από τη Νιγηρία και διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, στα παρκέ του ΝΒΑ

Η ιστορία του μοιάζει να είναι βγαλμένη από ταινία, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή.


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από το μικρό γηπεδάκι του Ζωγράφου και τον ταπεινό Φιλαθλητικό επελέγη στο υψηλότερο νούμερο (Νο 15) όπου έχει βρεθεί ποτέ έλληνας παίκτης στο ντραφτ του ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς!
Τον επέλεξαν στον πρώτο γύρο και ήδη τον περιμένουν για την πρώτη ξενάγηση στο Harris Bradley Center! «Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα, δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που νιώθω. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Από την Ευρώπη και από τη δεύτερη κατηγορία, στο ΝΒΑ. Είναι πραγματικά υπέροχο» τόνισε ο νεαρός, την ώρα που ο μεγαλύτερος αδελφός του Θανάσης πανηγύριζε με την ελληνική σημαία στα καθίσματα του Barclays Center του Μπρούκλιν.
Ο Γιάννης ετοιμάζεται πλέον για το ταξίδι στο όνειρο και από το μεροκάματο του τρόμου στην Αθήνα (για τον ίδιο και την οικογένειά του) βρίσκεται προ των πυλών της υπογραφής συμβολαίου με το Μιλγουόκι, για 2+2 χρόνια, που θα του αποφέρει συνολικά περί τα 7.000.000 δολάρια μεικτές αποδοχές!
Μαζί με τα αδέλφια του, τον μεγαλύτερο Θανάση και τους μικρότερους Κωστή και Αλεξ, αλλά και με τους γονείς του, ο Γιάννης έδινε καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης. Τώρα μπορεί να τους αποκαταστήσει όλους και όπως έχει πει κατ' επανάληψη στη μητέρα του θα πάρει μαζί του την οικογένειά του όπου και αν παίζει.
Οι σκάουτερ από το ΝΒΑ είναι αλήθεια πως ειδικά τον τελευταίο χρόνο είχαν... κατασκηνώσει στο κλειστό του Ζωγράφου, αλλά ταξίδευαν και σε όλη την Ελλάδα (μέχρι Τρίκαλα και Σέρρες) όπου αγωνιζόταν ο Γιάννης με τον Φιλαθλητικό.
«Μα καλά, τι είδαν σε σένα» ρωτήθηκε λίγο μετά την επιλογή του ο παίκτης της Σαραγόσα (αφού πλέον έχει υπογράψει συμβόλαιο στην ισπανική ομάδα και είναι πολύ πιθανόν οι Μπακς να το εξαγοράσουν) και με απόλυτη ειλικρίνεια απάντησε: «Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω! Εγώ απλά παίζω μπάσκετ και δεν με νοιάζουν οι σκάουτερ».
Η επόμενη ερώτηση που του έγινε φυσικά είναι για το αν παρακολουθεί στενά το ΝΒΑ, αλλά ο Γιάννης και πάλι με αφοπλιστική ειλικρίνεια είπε: «Οχι ιδιαίτερα, αν και φέτος είδα λίγο τους τελικούς και κυρίως τον ΛεΜπρον Τζέιμς και τον Κέβιν Ντουράντ με τους οποίους λένε ότι μοιάζω. Πάντως εγώ να ξέρετε δεν κοιτώ τι κάνουν οι άλλοι, αλλά μόνο τον εαυτό μου και το πώς μπορώ να βελτιωθώ. Κάτι που θέλω να κάνω και γι' αυτό θα δουλέψω σκληρά και όταν είμαι έτοιμος τότε να παίξω και στο ΝΒΑ».
Αξιοσημείωτα είναι όμως και τα σχόλια του γενικού διευθυντή των Μιλγουόκι Μπακς, Τζον Χάμοντ, που δείχνουν και το πόσο υπολογίζουν τον Γιάννη: «Πιστεύω πως διαθέτει το ταλέντο να γίνει πραγματικός all star! Ειλικρινά το πιστεύω πως μπορεί. Θέλει να γίνει μεγάλος. Στην επίθεση μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να τον έχουν στο παρκέ αμέσως» τόνισε ο εκπρόσωπος της ομάδας, η οποία δεν έχει κανένα πρόβλημα με το buy out που θα πρέπει να πληρώσει στους Ισπανούς για να τον αποδεσμεύσει και να τον πάρει από τώρα στην ομάδα. Εκεί όπου θα παίζει δίπλα σε παίκτες όπως ο Μπράντον Τζένινγκς και ο Λάρι Σάντερς.
Μάλιστα ο μικρός μόλις... ξεψάρωσε λίγο ζήτησε και τη φανέλα με την οποία θέλει να παίζει, το νούμερο 34.
Ο Αντετοκούνμπο είχε εντυπωσιάσει τους σκάουτερ, ιδιαίτερα φέτος, κυρίως με τον τρόπο που κινείται μέσα στο γήπεδο. Είναι εξαιρετικός χειριστής παρά το ύψος του (2μ06 και συνεχίζει να ψηλώνει!). Πραγματικός ηγέτης που καθοδηγεί την ομάδα του μέσα στο γήπεδο, ενώ έχει και ένα ακόμα πλεονέκτημα, το ότι είναι εξαιρετικά γρήγορος.  «Εχεις μπροστά σου τον Μότσαρτ και δεν έχει φαγητό. Τι του δίνεις; Η απάντηση δεν είναι το βιολί αλλά φαγητό» είπε πει πολύ σοφά ο πρώτος προπονητής που είχε διαγνώσει το ταλέντο του, ο Σπύρος Βελινιάτης.

Παραλίγο ποδοσφαιριστής

Ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο λάτρευε το ποδόσφαιρο επειδή έπαιζε και ο πατέρας του. Ομως ήθελε ό,τι κάνει στον αθλητισμό να είναι μαζί με τον μεγάλο του αδελφό Θανάση, οπότε άρχισε να παίζει και μπάσκετ. Οταν πλέον άρχισε να ψηλώνει με κινηματογραφική ταχύτητα, δεν μπορούσε πια να κοντρολάρει εύκολα τα πόδια του κι έτσι η πορτοκαλί  μπάλα τον κέρδισε οριστικά.

tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ