«Δίνω το σπίτι για... μισό ταξί»!


Νέα ήθη καθιερώνονται στην αγορά ακινήτων στην οποία η κρίση αφήνει ανεξίτηλα σημάδια

«Η ανταλλακτική οικονομία ζει και πάλι μέρες δόξας, καθώς ο καθένας αναζητεί έναν τρόπο να επιβιώσει», σχολιάζει επαγγελματίας του χώρου.


Στις εφημερίδες αγγελιών δημιουργούνται νέες ρουμπρίκες, που ανταποκρίνονται στις νέες οικονομικές ανάγκες και δυνατότητες, όπως οι ανταλλαγές ειδών και... ακινήτων ή η αναζήτηση του συγκατοίκου για συστέγαση.

Για παράδειγμα, στο Σχηματάρι Βοιωτία ζητείται ζευγάρι για φύλαξη και καθαρισμό διαμερίσματος, με το δικαίωμα να μένει κιόλας. Από την άλλη, πεπειραμένος κηπουρός αναλαμβάνει την περιποίηση κήπου, με την προϋπόθεση να φιλοξενείται.

Στους Αμπελόκηπους, ιδιοκτήτης διαμερίσματος 65 τ.μ. δίνει το σπίτι του προκειμένου να αποκτήσει μισό ταξί, ευελπιστώντας προφανώς ότι αυτό θα συμβάλει περισσότερο στην ευημερία του.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, ελπίζουν σε βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου μέσω μετακόμισης. Άλλοι πάλι ανταλλάσσουν το σπίτι τους για να «δραπετεύσουν» στην επαρχία, όπως ένα κάτοικος Παγκρατίου που δίνει το διαμέρισμά για να ζήσει στο Νότιο Πήλιο. Κάτοικος Πατησίων ονειρεύεται να μετακομίσει στη Μυτιλήνη και μαγαζάτορας στην Ερμού δίνει το μαγαζί για ένα εξοχικό στο Πόρτο Ύδρα.

Δεν είναι λίγοι, βέβαια, και εκείνοι που επιδιώκουν να γίνουν αγρότες. Γι’ αυτό στις αγγελίες ζητούν αγροτεμάχια, άλλοτε με καλλιεργείς και άλλοτε χωρίς. Εντύπωση προκαλεί περίπτωση ενδιαφερόμενου, που για να βρει ένα αγρόκτημα στην Ανάβυσσο, προσφέρει δύο διαμερίσματα στην Αθήνα και ένα στο Μόναχο της Γερμανίας!

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ