Πρεβεζάνα αριστούχος με το σπαθί της!


Αρίστευσε στις πανελλήνιες χωρίς καμιά βοήθεια! 

Η Μαρία Πάτση από την Πρέβεζα δεν άφησε τίποτα -ακόμη και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένειά της- να μπει εμπόδιο  στο όνειρό της, που είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στη ζωή της. 


Ετσι, πήρε τη μεγάλη απόφαση να διακόψει τα φροντιστήρια και να «παλέψει» μόνη της με τα βιβλία εν όψει των εξετάσεων. Επειτα από πολύ διάβασμα, κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά πάνω από 19.000 μόρια και να μπει στη σχολή της επιλογής της!

Λόγω οικονομικών δυσχερειών και σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε η πενταμελής οικογένειά της, η 18χρονη Μαρία, που φοιτούσε στο 1ο Λύκειο Πρέβεζας, αναγκάστηκε να διακόψει τα φροντιστήρια.

Ωστόσο, η αριστούχος της θεωρητικής κατεύθυνσης δεν το έβαλε κάτω: έφτιαξε ένα πλάνο στο μυαλό της και οργάνωσε μόνη της το διάβασμά της και ταυτόχρονα κατάφερε να στηρίξει την οικογένειά της στις μεγάλες δυσκολίες που περνάει.

Με την επιμονή που τη διακατέχει, την υπομονή που τη διακρίνει, την όρεξη για δουλειά και την εμπιστοσύνη που έχει στις δυνάμεις της, η γλυκιά 18χρονη κοπέλα κατόρθωσε να δει το όνομά της να φιγουράρει μεταξύ των ελάχιστων αριστούχων που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 19.000 μόρια.

Ο στόχος της, που ήταν η είσοδος σε σχολή της επιλογής της, επιτεύχθηκε και η ίδια πιστεύει ότι ως μελλοντική επιστήμονας θα μπορέσει να προσφέρει έστω και το ελάχιστο στην αγαπημένη της πατρίδα που δοκιμάζεται από πολλά. Για τη Μαρία είναι περήφανοι όχι μόνο οι συγγενείς και οι καθηγητές της, αλλά ολόκληρη η γειτονιά της στην Πρέβεζα.
madata.gr
Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ