Ίδρυση ταμείου παραγραφής χρέους στην ΕΕ προτείνει ο Φάιμαν


«Ο καλός πυροσβέστης είναι αυτός που επενδύει στην πρόληψη, και όχι αυτός που σβήνει την πυρκαγιά», δηλώνει ο Βέρνερ Φάιμαν. Κάνει λόγο για δημοψήφισμα όσον αφορά την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.


Την ίδρυση ταμείου παραγραφής του χρέους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνει ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus, επικρίνει την αυστηρή πολιτική της Καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ.

«Ο καλός
πυροσβέστης είναι αυτός που επενδύει στην πρόληψη, και όχι αυτός που σβήνει την πυρκαγιά», δηλώνει ο κ. Φάιμαν και εκφράζει την ελπίδα η κυρία Μέρκελ να κάνει τα επόμενα βήματα ,προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτά συγκαταλέγει και την δημιουργία ταμείου παραγραφής χρέους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν μελλοντικές κρίσεις.

Ο αυστριακός Καγκελάριος, ερωτώμενος με την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, επισημαίνει ότι η θέση της Βιέννης είναι παρόμοια με αυτήν του Βερολίνου: «Ναι σε μια προνομιακή εταιρική σχέση (με την Ευρωπαϊκή Ένωση), αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να φανταστώ ένταξη, δηλώνει, και προσθέτει ότι η Αυστρία θα πρέπει για αυτό το θέμα να διενεργήσει δημοψήφισμα.

 skai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ