Μαζί με τον Σκορπιό θέλει και βατραχανθρώπους


Την επίσημη απάντηση των ελληνικών αρχών, και ειδικότερα του Λιμεναρχείου Λευκάδας, περιμένουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Ρώσου μεγιστάνα στην αίτηση που κατέθεσαν για την ενοικίαση ανδρών του Λιμενικού που θα φρουρούν όλο το καλοκαίρι την περιοχή του Σκορπιού, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».


Η εταιρεία που φέρεται ως ιδιοκτήτρια του Σκορπιού, με έγγραφο που απέστειλε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ζητά ένα ταχύπλοο σκάφος επανδρωμένο με έξι λιμενικούς ώστε να περιπολούν γύρω από το νησί από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Η εταιρεία επικαλείται τον σχετικό νόμο «ενοικίασης αστυνομικών» και δηλώνει διατεθειμένη να πληρώσει τους μισθούς και τα έξοδα κίνησης των ίδιων και του σκάφους για όσο καιρό διαρκέσει η φρούρηση.

Το αίτημα του Ρώσου κροίσου δεν έχει απαντηθεί ακόμα από τις Αρχές, ωστόσο πιθανότατα η απάντηση θα είναι αρνητική. Και αυτό γιατί ο νόμος περί «ενοικίασης», έτσι όπως έχει ψηφιστεί, αφορά άνδρες μόνο της Αστυνομίας και όχι του Λιμενικού Σώματος. Στη περίπτωση αυτή, όπως λένε οι πληροφορίες, ίσως ο κ. Ριμπολόβλεφ εφαρμόσει το plan b και απευθύνει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ζητώντας να νοικιάσει αστυνομικούς και οχήματα από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πέρασαν πριν από δύο χρόνια τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, υπάρχει η δυνατότητα οι ιδιώτες να νοικιάζουν προσωπικό και μέσα της ΕΛ.ΑΣ. αντί συγκεκριμένου χρηματικού αντιτίμου. Ειδικότερα, οι τιμές ξεκινούν από 30 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ενός απλού αστυνομικού και φτάνουν μέχρι και τις 1.500 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ελικοπτέρου.

Με 50 ευρώ την ώρα υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης μοτοσικλετιστή αστυνομικού ή αστυνομικού με εκπαιδευμένο σκύλο. Πάντως, οι ένστολοι της Λευκάδας, από την πλευρά τους, όχι μόνο δεν θα απορρίψουν την πρόταση, αν τους γίνει, να δουλέψουν για λογαριασμό του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, αλλά το επιθυμούν, καθώς όπως λένε το μεροκάματο που θα εξασφαλίσουν θα αποτελεί ένα καλό συμπλήρωμα στους πετσοκομμένους ήδη μισθούς τους.

Το πλάνο ασφαλείας του Ριμπολόβλεφ

Από τη στιγμή που ο Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση άλλαξε χέρια, οι συνθήκες που επικρατούν στο νησί είναι τελείως διαφορετικές. Όλη η περιοχή αποτελεί απαγορευμένη ζώνη για τους τουρίστες. Γάλλοι και Αμερικανοί bodyguards ειδικά εκπαιδευμένοι με ειδικό high-tech εξοπλισμό έχουν κάνει απόβαση στο νησί και περιπολούν μέρα νύχτα προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε «περίεργη» επίσκεψη ή εισβολή.

Τα μέτρα είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια, ωστόσο οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Ρώσου μεγιστάνα θέλουν το κάτι παραπάνω έτσι ώστε ο Σκορπιός να γίνει απόρθητο φρούριο. Έτσι, με έγγραφο επίσημο αίτημα που απέστειλε στο Λιμεναρχείο Λευκάδας η ιδιοκτήτρια εταιρεία του νησιού πριν από μερικές ημέρες, ζήτησε ένα ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού Σώματος με δύο άνδρες να περιπολούν καθημερινά για δύο ώρες γύρω από το νησί από τώρα μέχρι τον Οκτώβριο. Σκοπός είναι να αποτρέπουν τουρίστες ή σκάφη αναψυχής να πλησιάζουν τον Σκορπιό.

Οι πληροφορίες λένε ότι σε πρώτη φάση οι αρμόδιοι θα αρνηθούν να δώσουν στον Ρώσο μεγιστάνα αυτά που ζητά, ωστόσο αφήνουν ένα ενδεχόμενο ανοικτό να επανεξετάσουν το αίτημά του σε περίπτωση που επισκεφθούν το νησί υψηλοί προσκεκλημένοι. Τότε, βατραχάνθρωποι από τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού με ταχύπλοα σκάφη θα περιπολούν γύρω από αυτό, απλώνοντας ένα αόρατο δίχτυ ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

 real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ