Συνταγή θερμιδική βόμβα


Καμήλα γεμισμένη με αρνιά, γεμισμένα με κοτόπουλα, γεμισμένα με ψάρια...

Πολλοί πιστεύουν πως δεν είναι παρά μύθος. Ωστόσο, το εν λόγω πιάτο περιέχεται στο Βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο στον κόσμο, ενώ υπάρχουν ακόμη και φωτογραφίες που πιστοποιούν του λόγου το αληθές. (Δείτε φώτο)


Η επίσημη ονομασία αυτού του παραδοσιακού πιάτου των Βεδουίνων παραμένει άγνωστη. Αυτό που είναι όμως γνωστό είναι ότι συνηθίζεται να παρασκευάζεται σε γαμήλιες γιορτές και ξεχωριστές εκδηλώσεις Αραβικών χωρών, όπως η Σαουδική Αραβία.

Πώς φτιάχνεται;

Λοιπόν, παίρνετε μία ενήλικη καμήλα, της αφαιρείτε τα εσωτερικά όργανα και τη γεμίζετε με πέντε ή έξι αρνιά, τα οποία έχετε προηγουμένως γεμίσει με περίπου 20 κοτόπουλα, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους έχουν γεμιστεί με πολλά κιλά ψάρια.

Αυτή η θερμιδική βόμβα πρέπει πρώτα να βράσει και έπειτα να ψηθεί σε καρβουνόλακκο, έως ότου το κρέας της καμήλας γίνει τραγανιστό.
Το πιάτο προορίζεται για τραπέζια συμπόσια μεταξύ 80 και 100 ατόμων.






Δεν έχω καμιά αυταπάτη ότι μπορείτε να μαγειρέψετε αυτό το ...έδεσμα!!!
Σας το περιέγραψα γιατί πρέπει να ξέρουμε τι τρώνε οι άλλοι.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ