Οι νέες αντικειμενικές αξίες


Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη καθορίστηκαν οι αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων σε 457 περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπολογιστεί ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.) φυσικών προσώπων για τα έτη 2011, 2012 και 2013.


Οι αντικειμενικές αξίες αφορούν στην κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου και καθορίζονται όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, ενώ θα ληφθούν υπ' όψιν από το Taxisnet, προκειμένου να προσδιοριστεί το τελικό ύψος του φόρου.

Σε άλλη απόφαση καθορίζονται οι Συντελεστές Αξιοποίησης Οικοπέδων (Σ.Α.Ο.) για τον προσδιορισμό αξίας ακινήτων κατά τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων, επίσης για τα έτη 2011, 2012 και 2013.

Να σημειωθεί πως, εφόσον το οικόπεδο βρίσκεται σε οικοδομικό τετράγωνο επί του οποίου δεν έχει καθοριστεί τιμή Σ.Α.Ο., ως τιμή Σ.Α.Ο. λαμβάνεται η κατώτερη τιμή Σ.Α.Ο. του καποδιστριακού δήμου και, σε περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή Σ.Α.Ο για τον δήμο αυτό, η κατώτερη τιμή Σ.Α.Ο. του νομού.

Διαβάστε αναλυτικά τις αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων.

zougla.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ