ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Ενημερώθηκαν οι Αρτινοί μαθητές


Στη συνέχεια των δύο προηγούμενων αναρτήσεών μας, σχετικά με την επίσκεψη των 26 μαθητών και μαθητριών του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας στις Βρυξέλλες, οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δημοσιεύουμε ΤΩΡΑ σχετικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες από αυτή την επίσκεψη.


Όπως είναι γνωστό, η αποστολή η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες από την Δευτέρα 24 Ιουνίου και σήμερα ξεναγήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο όπου ενημερώθηκε για το ρόλο και την αποστολή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα οι μαθητές έμαθαν πώς λειτουργεί το δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πήραν μέρος σε ένα παιχνίδι ρόλων.

Σημειώνουμε ότι οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας συνοδεύονται από τρεις διδάσκοντες καθηγητές του Σχολείο τους.

Πριν από λίγη ώρα η αποστολή επισκέφθηκε το Parlamentarium και στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τον Αρτινό Υπεύθυνο επικοινωνίας Αντώνη Κοσσυβάκη και τον Βασίλη Καναρά Υπεύθυνο του τμήματος ενημέρωσης επισκεπτών του ΕΚ για Ελλάδα.

Οι προαναφερόμενοι ενημέρωσαν τους μαθητές για το πως λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο και στη συνέχεια οι Ευρωβουλευτές Σπύρος Δανέλλης και Γεωργιος Παπανικολάου (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντίστοιχα), ενημέρωσαν τα παιδιά για τις πολιτικές τις ΕΕ. Οι προαναφερόμενοι δύο ευρωβουλευτές θα είναι το επόμενο Σάββατο στη περιοχή μας  και ειδικότερα στην Κοιλάδα του Αχελώου. 

Παράλληλα οι μαθητές και συνοδοί καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πανέμορφη πόλη Μπριζ, ονομαζόμενη και «Βενετία του Βορρά», καθώς και τα αξιοθέατα της πόλης των Βρυξελλών.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωκοινοβουλίου «συμμετοχή στο παιχνίδι ρόλων», χρηματοδοτείται κατά το μεγαλύτερο μέρος από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαρκεί τέσσερις ημέρες (24 έως 27 Ιουνίου).

Εδώ τα παιδιά με τον Αντώνη Κοσσυβάκη Υπεύθυνο επικοινωνίας και τον Βασίλη Καναρά Υπεύθυνο του τμήματος ενημέρωσης επισκεπτών του ΕΚ για Ελλάδα

Ενημέρωση από τον Ευρωβουλευτή Σπύρο Δανέλλη

Ενημέρωση από τον Ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Αναμνηστική φώτο

Φώτο των μαθητών από το Parlamentarium

Στο Ευρωκοινοβούλιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ